Boomadvies

De boomspecialisten van Copijn zijn al meer dan vijftig jaar dé specialist op het gebied van bomen in Nederland. Wij begonnen in 1966 als eerste in Nederland met het professioneel verzorgen van bomen. Door onze jarenlange ervaring met bomen, geven wij het juiste boomadvies en kun je bij ons terecht voor kwalitatieve boomverzorging. Onze boomspecialisten zijn in staat een oplossing te bieden en advies te geven voor alle en soms meest uiteenlopende vraagstukken.

Zit jij dus met een vraag omtrent een boom en ben je op zoek naar een goed boomadvies? Schakel dan zeker één van onze boomspecialisten in. Wij onderscheiden ons door een diepgewortelde ervaring en passie voor bomen.

Boomadvies van bij conditievermindering

Wanneer de conditie van een boom achteruit gaat, kan dit verschillende oorzaken hebben. In veel van deze gevallen doen geven wij een passend advies. Eerst doen onze boomspecialisten een onderzoek naar de oorzaak. Hierbij graven ze een proefsleuf zodat onder andere de volgende aspecten kunnen worden onderzocht:

– bewortelingsdikte en -diepte
– de spreiding van het wortelgestel
– wortelschades
– bodemprofiel en -samenstelling
– vochthuishouding
– bodemverdichting
– bodemzuurstof

Bij vaststelling van de oorzaak van de conditievermindering kan er een passend boomadvies worden gegeven. Er kan bijvoorbeeld een schijngrondwaterspiegel ontstaan, wat zorgt voor storende lagen in het bodemprofiel. Groeiplaatsverbetering na een groeiplaatsonderzoek kan dan een van de geadviseerde mogelijkheden zijn.

VTA controle

Naast een onderzoek via een proefsleuf kan een visuele beoordeling, VTA controle (Visual Tree Assessment), ook een basis zijn voor een boomadvies. Hierbij worden biologische en mechanische symptomen beoordeeld. Indien er gebreken geconstateerd worden waarvan de veiligheidsrisico’s visueel niet volledig vastgesteld kunnen worden, dan is er nader stabiliteitsonderzoek nodig. Een beheeradvies per boom maakt onderdeel uit van deze inspectie.

Beheeradvies

Het genereren van inzicht in de onderhoudsbehoefte van een bomenbestand is voor de boomeigenaar of beheerder essentieel voor een gerichte budgettering. Ook om een snoeibestek te kunnen maken is een gestructureerde opname essentieel. De meest voorkomende beheeropties zijn: begeleidingssnoei, onderhoudssnoei, gerichte snoei (bijvoorbeeld in geval van de aanwezigheid van probleemtakken), specifieke snoei (fruit- en vormbomen) of vellen.

Altijd onafhankelijk boomadvies

Stedelijk groen, en bomen in het bijzonder, staat volop in de publieke belangstelling. Ons team van boomtechnisch adviseurs kijkt van nature naar de langere termijn bij alle vraagstukken. Wij prikkelen opdrachtgevers om de meest duurzame en realistische oplossingen te overwegen. Onze kennis en ervaring delen wij graag in een degelijk en onafhankelijk advies.

Boomadvies en -verzorging op maat

Door goede onderzoeken te doen kan ons team boomverzorgers altijd een boomadvies op maat geven. Daarnaast hebben ze veel ervaring met onder andere aanplanten, verplanten en snoeien van bomen. Ze zetten zich elke dag met veel enthousiasme en plezier in om boomeigenaren en boombeheerders bij te staan met allerhande boomverzorgingsvragen.

Service van Copijn

Ecologisch adviesbureau Copijn is de juiste partner als het gaat om het geven van een boomadvies. Wij doen altijd uitgebreid onderzoek zodat we iedere boom individueel kunnen beoordelen en ons advies op maat kunnen geven. Ben je op zoek naar een boomadvies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij sturen dan zo snel mogelijk een bomenspecialist jouw kant op.

Ook voor groenaanleg en beheer of advies van landschapsarchitecten kun je bij Copijn aankloppen. Ben je benieuwd geworden naar ons vakmanschap? Duik dan zeker eens in een projecten.

Copijn Boomspecialisten
Mart-Jan Dekker
Teamleider
06 13 12 06 10
advies@copijn.nl

Neem contact op ›

Neem contact op


    Waar wilt u meer informatie over?

    Gerealiseerde projecten