Boom snoeien 

Wil je een boom snoeien? Dan is het aan te raden om een boomspecialist in te zetten. Het snoeien van een boom neemt namelijk diverse kritische punten met zich mee. Denk hierbij aan de snoeilengte en het moment van snoeien. Maar ook aan de groeirichting en het zwaartepunt van de boom. En hoe zit het met de zorg ná het snoeien van de boom? Dit zijn enkele voorbeelden waarop jij moet letten zodra je een boom wilt snoeien. Bij Copijn beschikken we over meer dan 50 jaar ervaring met het snoeien van bomen. Ben jij op zoek naar een betrouwbare partner voor onderhoudssnoei? Neem dan contact met ons op om de klus te klaren.

Waarom een boom snoeien?

Doordat bomen snel groeien zal de schaduw toenemen. Dit geeft vaak een slordige uitstraling en daarom is het snoeien van één boom een belangrijk onderdeel van boomverzorging. Daarnaast heeft het snoeien van een boom ook andere functies. Zo stimuleert het bloei- en vruchtvorming en kan de boom zich beter ontwikkelen door de toename van licht en ruimte.

Wanneer je kiest voor onderhoudssnoei bij Copijn zal een professionele boomverzorger de boom zo snoeien dat zieke, zwakke of afgestorven takken verwijderd worden. Daarnaast zal hij de boom begeleiden zodat de boom in een vorm groeit die de wortels goed kunnen dragen, dit zorgt voor een langere levensduur van de boom.

Waarom kiezen voor Copijn bij bomen snoeien?

Copijn Boomspecialisten is in 1966 als eerste in Nederland begonnen met het professioneel verzorgen van bomen. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van boomadvies en boomverzorging zijn wij in staat een oplossing te bieden voor al jouw vraagstukken. Wij onderscheiden ons door onze diepgewortelde ervaring en passie voor bomen.

Snoeien van monumentale bomen

Een monumentale boom vergt extra aandacht. Dit omdat hij vaak erg oud is en daarmee gezichtsbepalend. Copijn heeft al ruim een halve eeuw ervaring met het onderhouden van monumentale bomen. Het kan zo zijn dat bij de de reguliere onderhoudssnoei meer uitzonderlijke maatregelen genomen moeten worden om de boomvorm te behouden, zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van een kroonverankering. Door een specialist in te schakelen doe je wat het beste is voor de boom.

Wat als het snoeien van een boom geen optie meer is?

Bij een zogenoemde periodieke onderhoudssnoei snoeien we dubbele toppen, plakoksels, dood hout, zieke- en beschadigde takken, schuurtakken en te laag hangende takken. Onderhoudssnoei wordt uitgevoerd bij volwassen bomen zonder achterstallig onderhoud. Het kan zijn dat er een situatie ontstaat waarbij het snoeien van een boom geen optie meer is. Denk bijvoorbeeld aan oudere, monumentale bomen die minder groeien en daarom extra aandacht nodig hebben. In deze situaties kan ervoor gekozen worden om een kroonverankering aan te brengen.

Een kroonverankering is een flexibel, kunstmatig anker dat kan worden aangebracht tussen de stam en een tak of tussen takken onderling. Zodoende kan voorkomen worden dat de tak afbreekt en andere takken schade aanbrengt.

Daarnaast kan er ook gekozen worden om een boom te vellen. Een boom vellen is een optie wanneer een boom snoeien, verplanten of bemesten geen optie meer is. Bij het vellen van een boom breken experts de boom van boven naar beneden stapsgewijs af. Tak voor tak dus. Dit gebeurd vaak bij bomen die erg ziek zijn.

Service van Copijn

Copijn heeft al jarenlange ervaring met bomen snoeien, rooien en kappen. Moet er een boom gesnoeid worden, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij sturen dan zo snel mogelijk een bomenspecialist jouw kant op.

Ook voor groenaanleg en beheer of advies van landschapsarchitecten kun je bij Copijn aankloppen. Ben je benieuwd geworden naar ons vakmanschap? Duik dan zeker eens in een projecten.

Copijn Boomspecialisten
Daan Wijnhout
030 2644 333
boomspecialisten@copijn.nl

Neem contact op ›

Neem contact op


    Waar wilt u meer informatie over?

    Gerealiseerde projecten