Groeiplaatsinrichtingen

Groeiplaatsinrichtingen

Groeiplaatsinrichtingen zijn een belangrijk onderdeel van het verzorgen van bomen. Verschillende groeiplaatssubstraten en constructies worden in toenemende mate gebruikt om natuurlijke groeiplaatsinrichtingen na te bootsen. Boven- en ondergrondse boomverzorging is van wezenlijk belang voor het begeleiden van bomen tot hun eindbeeld.

Groeiplaatsconstructie

Met name in stedelijk gebied zorgt verstedelijking en toename van boven- en ondergrondse infrastructuur voor verschillende stressfactoren. Dit leidt tot voortijdig aftakelende bomen. Om dergelijke problemen te voorkomen zijn er in de afgelopen jaren verschillende  groeiplaatssubstraten en/ of constructies door Copijn gebruikt.

Groeiplaatssubstraten

Met verschillende substraten (afhankelijk van het type verharding) kunnen de groeiplaatsinrichtingen verrijkt worden om het bodemleven te stimuleren en voldoende doorwortelbare ruimte te creëren. Daarnaast kunnen ook groeiplaatsconstructies met een drukspreidende functie worden toegepast om wortelschade en verdichting te voorkomen en de water- en luchthuishouding te verbeteren.  Ook kunnen wij verschillende kunstmatige constructies vullen met substraten waardoor extra doorwortelbare ruimte wordt gecreëerd.

Bomengranulaat
Ontwikkeld voor het planten van bomen onder verhardingslagen die zwaar worden belast, zoals parkeerplaatsen en wegen.
Copijn-Leaflet-Bomengranulaat Bruine klei

Bomenzand
Ontwikkeld voor het planten van bomen onder verharding met een lichte verkeersbelasting, zoals voetgangersgebieden en licht belaste fietspaden.
Copijn-Leaflet-Bomenzand 500

Bomengrond
Ideale voedingsbodem voor het planten van bomen in een opengrond situatie, zoals in parken, bermen en plantsoenen.
Copijn-Leaflet-Bomengrond verrijkt

Kunnen wij het helpen met groeiplaats inrichtingen voor uw bomen? Neem dan via de bomenspecialist pagina contact met ons op door het contactformulier onder aan de pagina in te vullen.

Copijn Boomspecialisten
Daan Wijnhout
030 2644 333
boomspecialisten@copijn.nl

Neem contact op ›

Neem contact op


  Waar wilt u meer informatie over?

  Gerealiseerde projecten

  Copijn Boomverplanting Paardeveld
  Boomverplanting Gemeente Utrecht
  Boomspecialisten
  Bekijk