Over ons

WIE ZIJN WIJ

Copijn is een unieke organisatie met verschillende bedrijven onder één dak. Onze landschapsarchitecten richten zich op de herontwikkeling van groen erfgoed en de stedelijke groene leefomgeving. Onze boomspecialisten hebben als grondlegger van het vak veel kennis en ervaring op het gebied van grotere en complexere boomverplantingen, groeiplaatsinrichtingen en snoei. Met de aanleg en beheer van innovatieve daktuinen en groene gevelwanden behoren wij tot de voorlopers in onze branche. Deze combinatie maakt ons uniek en zorgt voor toegevoegde waarde: wij weten esthetiek en haalbaarheid uitstekend te combineren.

VISIE

Klimatologische veranderingen en verstedelijking vragen om nieuwe groene toepassingen en duurzame omgang met historisch groen. Copijn verbetert intensieve leefomgevingen met groene oplossingen en schept toekomstperspectief voor historisch groen.

MISSIE

Voor het voortbestaan van deze aarde is groen een onmisbaar element. Copijn maakt zich sterk om het essentiële met het esthetische te verbinden en te vermeerderen, opdat voor nu en in de toekomst genoten kan worden van een gezonde, mooie groene leefomgeving.

FOCUS

HERONTWIKKELING GROEN ERFGOED

Nederland kent vele schitterende oude parken, buitenplaatsen, landgoederen en vestingwerken. Copijn geeft deze bijzondere plekken een nieuw leven en brengt het groene erfgoed een eeuw verder.

STEDELIJKE GROENE LEEFOMGEVING

Werken en wonen in de stad doen wij in de wetenschap dat er weinig ruimte is voor groen. Copijn is specialist in het creëren van een stedelijke groene leefomgeving middels daktuinen, verticale tuinen, parken en binnenbeplanting.

HISTORIE

Met de behandeling van de zogenoemde 1000-jarige linde in het Utrechtse dorp Achterberg door J’ørn Copijn in 1966 werd Nederland zowel een bedrijf als een vakmanschap rijker. De linde die na een storm zwaar gehavend was en ten dode opgeschreven leek werd zodanig behandeld dat de boom niet gekapt hoefde te worden. De behandeling van de linde bestond uit het verkleinen van de kroon, de verankering van de hoofdtakken en verstevigen van de stam met stalen hechtingen. Het unieke beroep van boomchirurg was geboren.

In de 50 jaar dat Copijn bestaat gaat het al lang niet meer alleen om bomen. In 1980 introduceerde Lia Copijn, na haar Wageningse studie, de Tuin- en Landschapsarchitectuur binnen het bedrijf. Vervolgens werd in de jaren ’80 ook de groenaanleg en beheer tak toegevoegd aan het bedrijf, waardoor een integrale en unieke organisatie ontstond. Hiermee werd het mogelijk onze ideeën over de inrichting van het Nederlandse landschap, van landgoederen, buitenplaatsen, begraafplaatsen, parken, tuinen en steden waar te maken in spraakmakende projecten. Geen monumentale boom of wij kennen hem, geen landschap of wij hebben er over nagedacht, geen stad of wij hebben er iets ontworpen of aangelegd.

In 1994 verkochten J’ørn en Lia Copijn hun bedrijf in Utrecht aan Arcadis (toen Heidemij). Hun kinderen hadden te kennen gegeven het bedrijf niet te willen voortzetten. In 2006 verlieten zijzelf het bedrijf en was het geen familiebedrijf meer. De verkoop van het bedrijf door Arcadis aan zes private investeerders volgde in 2008. Copijn gaat als merk verder. Anno nu bestaat de organisatie uit drie bedrijven: Copijn Landschapsarchitecten, Copijn Boomspecialisten en Copijn Groenaanleg en beheer.

Lees hier het interview Vijftig jaar boomverzorging door Copijn – “Er is nog steeds veel te leren over bomen.” Verschenen in het themanummer Groen over 50 jaar Copijn.

 

WERKEN BIJ

Wil je ons team komen versterken? Bekijk dan onze vacatures. Staat de juiste vacature er niet bij? Mail gerust een open sollicitatie naar info@copijn.nl.

Rijksmuseum groen erfgoed tulpenplan copijn

Caterpillar verplantmachine Copijn Boomspecialisten

Daktuin Andaz Hotel Copijn

J'orn Copijn boomchirurg monumentale boom