Bomen Effect Analyse

Een groot bouw- of renovatieproject kan voor bestaande bomen enorme negatieve gevolgen hebben. Misschien verstoren de werkzaamheden wel het hele groeiproces van een jonge eik. Om dit goed inzichtelijk te krijgen, helpen de boomspecialisten van Copijn graag met een Bomen Effect Analyse (BEA). Zo weet je voorafgaand aan het project precies waar je aan toe bent.

Risico’s voor een boom

Bij de meest uiteenlopende projecten moet aan ontzettend veel gedacht worden. Zo ook aan het welzijn van de bomen in het gebied wat aangepakt wordt. Staan er enorme bomen diepgeworteld in de grond? Dan kun je niet zomaar het risico nemen en er vanuit gaan ‘dat het met de boom wel goed komt’. Voor je het weet beïnvloed je de conditie van de boom of zorg je er zelfs voor dat deze zal sterven. Gelukkig is er een perfecte oplossing in de vorm van een Bomen Effect Analyse (BEA).

Wanneer kan ik een BEA laten doen bij bomen?

Een Bomen Effect Analyse verschaft de inzichten die je vooraf wilt hebben om de situatie rondom de bomen te schetsen. Al in een vroeg voorstadium kun je Copijns boomspecialisten inschakelen om een Bomen Effect Analyse te doen. Ligt er al een voorlopig ontwerp op de tekentafel? Dan hebben onze boomspecialisten al genoeg informatie bij elkaar voor een goede BEA. Hierbij nemen zij vooral de bomeninventarisatie onder de loep. Per boom beoordeelt de specialist hoe risicovol de operatie is en of dat de toekomstplannen van de boom in gevaar lopen.

Beoordeling tijdens een BEA

Aan de hand van welke aspecten een specialist zo’n analyse doet? Bij een Bomen Effect Analyse staan bijvoorbeeld aspecten als de conditie en de beheersbaarheid van de boom centraal. Daarnaast wordt gekeken welke effecten de bouwplannen voor de bomen hebben. Het is natuurlijk niet niks; alle graaf-, boor- en bouwplannen vragen veel van de omgeving. Een BEA toont hoe erg een boom hieronder ‘lijdt’.

Wat te doen na een Bomen Effect Analyse?

Uit een Bomen Effect Analyse rolt een analyse waarin staat wat de beste keuze voor de boom of bomen is. Kunnen ze gewoon blijven staan? Goed nieuws! Wel geven we in de BEA aan welke randvoorwaarden nodig zijn om de boom het beste te beschermen. Of is het uiteindelijk toch slimmer om op een boomverplanting over te gaan? Ook dan kunnen we bij Copijn jouw project ondersteunen. Weet in ieder geval dat jij met een BEA op zak altijd goed voorbereid bent. Duurzaamheid staat per slot van rekening centraal, niet waar?

Een Bomen Effect Analyse door Copijn

Copijn Boomspecialisten is in 1966 als eerste in Nederland begonnen met het professioneel verzorgen van bomen. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van boomadvies en boomverzorging zijn wij in staat een oplossing te bieden voor al jouw vraagstukken.

Copijn Boomspecialisten
Mart-Jan Dekker
Teamleider
06 13 12 06 10
advies@copijn.nl

Neem contact op ›

Neem contact op


  Gerealiseerde projecten

  Boomverplanting Brederode Copijn
  Verplanting Park Brederode
  Boomspecialisten
  Bekijk
  Groenaanleg landgoed de Paltz
  Aanplanten Landgoed De Paltz
  Boomspecialisten
  Bekijk
  Arcadis stationsgebied ontwerp Copijn
  Bomen Effect Analyse Stationsgebied Driebergen-Zeist
  Boomspecialisten
  Bekijk
  Copijn Boomverplanting Paardeveld
  Boomverplanting Gemeente Utrecht
  Boomspecialisten
  Bekijk