Boomverzorging

Boomverzorgers

De boomverzorgers van Copijn zijn gecertificeerde European Tree Workers en hebben (zeer) ruime ervaring met alle facetten van de boomverzorging. Sinds de introductie van het vak boomverzorging in Nederland in 1966 houdt Copijn zich bezig met het verzorgen van bomen. Conform de regels van het vak kunnen de boomverzorgers alle boomverzorgende werkzaamheden uitvoeren waaronder snoeien, (complexe) vellingen, aanbrengen van kroonverankeringen en/of stutten en aanplant en verplanten van (grote) bomen.

Boom Snoeien

Doordat bomen snel groeien zal de schaduw in uw tuin toenemen. Dit geeft vaak een slordige uitstraling en daarom is het snoeien van uw boom een belangrijk onderdeel van boomverzorging. Daarnaast heeft het snoeien van uw boom ook andere functies. Zo stimuleert het bloei- en vruchtvorming en kan de boom zich beter ontwikkelen door de toename van licht en ruimte. Een professioneel boomverzorger zal uw boom zo snoeien dat zieke, zwakke of afgestorven takken verwijderd worden. Daarnaast zal hij de boom begeleiden zodat de boom in een vorm groeit die de wortels goed kunnen dragen, dit zorgt voor een langere levensduur van de boom.

Aanbrengen kroonverankering

Als er een situatie ontstaat welke met snoeien niet meer opgelost kan worden kan het nodig zijn een kroonverankering aan te brengen. Dit komt vaker voor bij oude, vaak monumentale bomen die minder groeien en daarom wat extra aandacht nodig hebben.

Een kroonverankering is een flexibel, kunstmatig anker dat kan worden aangebracht tussen de stam en een tak of tussen takken onderling. Zodoende kan voorkomen worden dat de tak afbreekt en andere takken schade aanbrengt.

Boomverzorging ondergronds

Boomverzorging stopt echter niet bij de bovengrondse delen. Ook groeiplaatsinrichting is een wezenlijk onderdeel van het verzorgen van bomen. Verschillende groeiplaats substraten en constructies worden in toenemende mate gebruikt om een natuurlijke groeiplaats na te bootsen. Boven- en ondergrondse boomverzorging is van wezenlijk belang voor het begeleiden van bomen tot hun eindbeeld.

Boomverzorger nodig?

Bent u op zoek naar een boomverzorger die u bij bovenstaande zaken kan helpen? Neem dan contact op met onze specialisten, wij helpen u graag.

Copijn Boomspecialisten
Daan Wijnhout
030 2644 333
boomspecialisten@copijn.nl

Neem contact op ›

Neem contact op


  Waar wilt u meer informatie over?

  Gerealiseerde projecten

  Boomverplanting Brederode Copijn
  Verplanting Park Brederode
  Boomspecialisten
  Bekijk
  Groenaanleg landgoed de Paltz
  Aanplanten Landgoed De Paltz
  Boomspecialisten
  Bekijk
  Momumentale boomverzorging Copijn
  Linde van Achterberg
  Boomspecialisten
  Bekijk
  Adam en Eva Landgoed Stoutenburg
  Adam en Eva, Landgoed Stoutenburg
  Boomspecialisten
  Bekijk