Kroonverankering 

Het kan zijn dat er een situatie ontstaat waarbij het snoeien van een boom geen optie meer is. Denk bijvoorbeeld aan oudere, monumentale bomen die minder groeien en daarom extra aandacht nodig hebben. In deze situaties kan ervoor gekozen worden om een kroonverankering aan te brengen.

Wat is een kroonverankering?

Een kroonverankering is een flexibel, kunstmatig anker dat een boomspecialist aanbrengt tussen de stam en een tak of tussen takken onderling. Een kroonverankering kan zo voorkomen dat een tak afbreekt of schade aan andere takken aanbrengt. Een kroonverankering is een veelvoorkomende oplossing bij monumentale bomen.

Het is ook mogelijk om een takverankering aan te brengen. Waar een tak bij een kroonverankering verankerd wordt aan de stam, wordt deze bij een takverankering aan een andere tak verankerd.

Kroonverankering bij oude monumentale bomen

Wanneer een boom een monumentale status heeft, vraagt deze extra aandacht. Een monumentale boom is namelijk erg gezichtsbepalend. Copijn heeft al ruim een halve eeuw ervaring met het onderhouden van monumentale bomen. Het kan zo zijn dat er bij een monumentale boom meer uitzonderlijke maatregelen genomen moeten worden om de boomvorm te behouden. Het aanbrengen van een kroonverankering is hier een van. Onze boomspecialisten zullen hiervoor kiezen wanneer zij zien dat dit de beste keuze is.

Onafhankelijk boomadvies

Bomen staan volop in de publieke belangstelling. Daarom is het beheer en onderhoud van bomen erg belangrijk. Ons team van boomtechnisch adviseurs kijkt van nature naar de langere termijn bij alle soorten vragen. Wij prikkelen opdrachtgevers om de meest duurzame en realistische oplossingen te overwegen. Onze kennis en ervaring delen wij graag in een degelijk en onafhankelijk advies. Dit kan betekenen dat een kroonverankering niet altijd de juiste keuze is. Wanneer onze boomspecialisten zien dat dit niet het geval is, zullen ze iets anders adviseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verplanten, bemesten, snoeien of vellen van een boom.

Service van Copijn

Copijn heeft jarenlange ervaring met het aanbrengen van kroonverankeringen. Ben jij op zoek naar een partij die de juiste keuzes maakt voor jouw boom? En heb je advies nodig bij het onderhouden van een boom? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij sturen dan zo snel mogelijk een bomenspecialist jouw kant op.

Daarnaast kun je ook voor groenaanleg en beheer of advies van landschapsarchitecten bij Copijn terecht. Bekijk onze projecten en kom meer te weten over ons vakmanschap.

Copijn Boomspecialisten
Rens Mense
030 2644 333
boomspecialisten@copijn.nl

Neem contact op ›

Neem contact op


    Waar wilt u meer informatie over?

    Gerealiseerde projecten