Boom verplaatsen

In sommige situaties is er geen ontkomen aan: een boom moet verplaatst worden. Zijn er bijvoorbeeld grote bouwplannen, maar staat die ene historische boom precies in de weg? Dan betekent dit gelukkig niet gelijk dat alle plannen halsoverkop omgegooid hoeven worden of dat de laatste dagen van die boom geteld zijn. Met een degelijk verplantbaarheidsonderzoek brengen boomspecialisten in kaart of en hoe de boom kan worden verplaatst. Staat er bij jouw plan een boom letterlijk in de weg? Neem dan snel contact op: onze specialisten zullen je snel verder helpen.

Voorbereidingen bij een boom verplaatsen

Een prachtige eik van al enkele honderden jaren oud die menig crisis overleefd heeft: elke buurt of dorp kent er wel één. Of wat dacht je juist van een nieuwbouwproject: een historische boom kan het plaatje vaak beter afmaken dan een groep kleine nieuwe boompjes. In sommige gevallen moet een boom verplaatst worden, want een goede boom staat niet altijd op de juiste plek. Met een verplantbaarheidsonderzoek wordt de huidige situatie beoordeeld op kwaliteit, conditie en stabiliteit.

Daarnaast beoordelen de specialisten van Copijn de ondergrondse situatie op basis van bodemprofiel, wortelstelsel, grondwater en kabels en leidingen. Ook de verplantroute voor de bereikbaarheid voor het nodige materieel en de transportroute van de oude naar de nieuwe standplaats is van wezenlijk belang om een boomverplanting succesvol te laten verlopen.

Nazorg erg belangrijk bij het verplaatsen van bomen

Zodra de boom met succes is verplaatst, draait het om de optimale nazorg. Hiermee valt of staat een project rondom een boom verplaatsen. Het is dus een essentieel onderdeel voor het aanslaan van de boom op de nieuwe plantplaats dat er goede nazorg plaatsvindt. Hierin wordt gedurende enkele jaren na het verplaatsen van de boom periodiek voor genoeg water en goede bemesting gezorgd.

Service van Copijn

Copijn is met dik 50 jaar ervaring dé specialist als het op bomen en bomen verplaatsen aankomt. Moet er een boom verplaatst worden, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij sturen dan zo snel mogelijk een boomspecialist jouw kant op om het project door te nemen.

Ook voor groenaanleg en beheer of advies van landschapsarchitecten kun je bij Copijn terecht. Ben je benieuwd geworden naar ons vakmanschap? Bekijk dan zeker eens onze afgeronde projecten.

Copijn Boomspecialisten
Daan Wijnhout
030 2644 333
boomspecialisten@copijn.nl

Neem contact op ›

Neem contact op


  Waar wilt u meer informatie over?

  Gerealiseerde projecten

  Copijn Vijzelmethode Driebergen verplanting
  Verplanting Vijzelmethode Driebergen
  Boomspecialisten
  Bekijk
  Boomverplanting Brederode Copijn
  Verplanting Park Brederode
  Boomspecialisten
  Bekijk
  Boomverplanting Vorstkluit Bilthoven
  Verplanting Helen Dowling Instituut
  Boomspecialisten
  Bekijk
  Copijn Boomverplanting Paardeveld
  Boomverplanting Gemeente Utrecht
  Boomspecialisten
  Bekijk