Interieurbeplanting

De rol van interieurbeplanting

Interieurbeplanting speelt een belangrijke rol in de beleving van een binnenruimte. Beplanting complimenteert het interieur van een ruimte en voegt kleur toe aan het décor. Naast het creëren van de perfecte ambiance draagt de beplanting bij aan het zuiveren van de lucht, verbeteren van prestaties, geluk beleving en gezondheid. Kortom interieurbeplanting voegt waarde toe en Copijn Interieurbeplanting helpt om deze meerwaarde te realiseren.

Interieurbeplanting tegen corona

Sinds de opkomst van het coronavirus het is heel belangrijk om de binnenruimte van je gebouw te voorzien van de juiste maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Interieurbeplanting kan daarin een zeer belangrijke rol spelen. Binnen beplanting verhoogd de luchtvochtigheid en is een onderdeel van het deltaplan ventilatie.

Van ontwerp tot uitvoering

Copijn is door haar unieke combinatie van ontwerp, techniek en uitvoering onder één dak, dé specialist die groene totaalconcepten van A tot Z kan realiseren. De samenwerking tussen architect, interieurontwerper, bouwfysicus, plantdeskundige, constructeur en beheerder vanaf de conceptfase is essentieel, omdat beplante ruimtes invloed hebben op de constructie en het architectonisch ontwerp. Ieder project wordt beschouwd als een unieke vraag waarvoor de best passende oplossing wordt gevonden. Wij verbinden de beplanting met het interieur.

Onze aanpak

Op het gebied van interieurbeplanting heeft Copijn een bewezen staat van dienst. Al tientallen jaren realiseren en beheren onze deskundige medewerkers prachtige interieurbeplantingsprojecten variërend van kleinschalige kantoorbeplanting tot grote exclusieve binnentuinen en weelderige groene wanden. Op ieder project verzorgen wij een vakkundige dienstverlening met een persoonlijk karakter waarbij de opdrachtgever centraal staat.

Duurzaamheid

Interieurbeplanting versterkt de duurzame uitstraling van een locatie en vormt een passend podium om de duurzaamheidsdoelstellingen van een organisatie te promoten. Naast onze wens om in iedere verblijfsruimte een prachtige groene sfeer te creëren, ambiëren wij om dit zo duurzaam mogelijk te realiseren. Door het selecteren van de juiste plant op de juiste locatie kunnen we energie besparen en afvalstromen reduceren. Plantenmeubels kunnen op duurzame wijze gefabriceerd zijn maar ‘refurbished’ behoort ook tot de mogelijkheden. Op circulaire wijze kan Copijn uw locatie voorzien van een groene sfeer.

Bekroningen op onze interieurbeplantingsprojecten

Wij zijn trots op het winnen van begeerde en prestigieuze prijzen. In 2015 wonnen we de European Interior Landscaping Award met het interieurbeplantingsproject van Liberty Global. De jury oordeelde dat wij het best scoorde op “Bringing green to the people”. In 2018 was de binnentuin van Campus 013 genomineerd voor de competitie Interieurbeplanting van het Jaar door de VHG. In 2019 is de subtropische binnentuin van het Amsterdamse hotel Jakarta maar liefst twee keer geprezen. Ten eerste werd het in Nederland door de VHG uitgeroepen tot ‘Interieurbeplanting van het Jaar’. Daarnaast kreeg het project ook internationale bekendheid door de Bronze Leaf European Interior Landscaping Award.

Vraag nu uw gratis adviesgesprek aan

Neem contact op ›

Gerealiseerde projecten

Interieurbeplanting Hotel Jakarta Copijn
Hotel Jakarta
Groenaanleg en beheer, Landschapsarchitecten
Bekijk
groene wand liberty global copijn
Liberty Global
Groenaanleg en beheer
Bekijk
interieurbeplanting fluor copijn
Fluor
Groenaanleg en beheer
Bekijk
Nederlands Huisartsen Genootschap mosplafond
Nederlands Huisartsen Genootschap
Groenaanleg en beheer
Bekijk