Verplanting Park Brederode

De verplanting werd uitgevoerd met de Caterpillar verplantmachine van Copijn Boomspecialisten. Ruim 2500 bomen beoordeeld op verplantbaarheid.

De verplanting werd uitgevoerd met de Caterpillar verplantmachine van Copijn Boomspecialisten. Ruim 2500 bomen beoordeeld op verplantbaarheid.

De verplanting in Park Brederode in Bloemendaal werd uitgevoerd met de Caterpillar verplantmachine. Er zijn ruim 2500 bomen beoordeeld op verplantbaarheid.

Project

Verplanting Park Brederode

Locatie

Bloemendaal

Opdrachtgever

AM Wonen

Specialisme

Boomverplanting

Uitvoering

2007-2016

Discipline

Boomspecialisten

De aanleiding

Copijn Boomspecialisten is sinds 2003 actief op park Brederode, waarbij boomverzorging centraal staat. Dit voormalige terrein van het provinciale ziekenhuis werd omgevormd naar een exclusief woongebied. Belangrijkste eis hierbij is dat het parkachtige karakter gehandhaafd blijft. Om dit te garanderen is besloten om zoveel mogelijk bomen te verplanten die niet op hun huidige standplaats gehandhaafd konden worden.

De oplossing

Om te bepalen welke bomen verplantbaar zijn, zijn eerst ruim 2500 bomen beoordeeld op verplantbaarheid. De bomen die in aanmerking kwamen voor verplanting zijn vervolgens voorbereid. De voorbereiding wordt normaliter zo’n drie jaar voorafgaand aan de daadwerkelijke verplanting uitgevoerd. Hierbij wordt de boom gesnoeid en de kluit rond gegraven. Daarbij worden de bomen gevoed om de aanmaak van nieuwe wortels te stimuleren. Vanaf 2008 zijn bijna ieder jaar bomen verplant. De meeste bomen zijn in eerste instantie naar een depot verplant. Zodra de bouwwerkzaamheden in een bepaald deel van het park waren afgerond zijn de bomen naar hun definitieve locatie verplant. De verplanting werd uitgevoerd met de Caterpillar verplantmachine van Copijn Boomspecialisten. Doordat volwassen bomen zijn verplant, ervaren bewoners van Park Brederode  direct het gevoel van wonen in een oud en volgroeid park.

Delen:
Terug naar projecten