Interieurbeplanting op het nieuwe kantoor van Danone

Groene wand Danone CopijnInterieurbeplanting Danone Copijn Interieurbeplanting Danone CopijnInterieurbeplanting Danone Copijn

Project

Interieurbeplanting op het nieuwe kantoor van Danone

Locatie

Hoofddorp

Opdrachtgever

Pleijsier Bouw & Danone

Specialisme

Interieurbeplanting

Ontwerp

2019

Uitvoering

2019

Beheer

Heden

Discipline

Groenaanleg en beheer

De aanleiding

Voor het hoofdkantoor van Danone was het tijd voor een nieuwe plek. Zij verhuisden van een locatie op Schiphol Rijk naar een nieuw kantoorgebouw in Hoofddorp. Deze plek kenmerkt een gebouw en een interieur waarin de visie van Danone “One Planet, One Health” volledig is verweven. In het hart van het nieuwe gebouw bevindt zich een royaal atrium met een volledig glazen gevel en dak. De architecten van Powerhouse hebben deze ruimte gemarkeerd met een prominente groene long (groene wand) die alle verdiepingen van het gebouw met elkaar verbindt. Met de hulp van Copijn is deze bijzondere groene eyecatcher gerealiseerd.

De oplossing


Groene wand
Onze ervaren projectleider interieurbeplanting, Maarten Sytsma, besprak en toetste de technische randvoorwaarden voor de groene wand. Het ontwerp van de achterliggende wand werd aangepast zodat deze geschikt was als achterwand constructie voor de groene long. Dankzij de combinatie van sterke planten en de grote hoeveelheid natuurlijk daglicht in de ruimte, was de gebruikelijke aanvullende groeiverlichting niet nodig.

Met geavanceerde technologie zoals een geïntegreerd irrigatiesysteem compleet met vochtsensoren is de groene wand zeer onderhoudsarm. Met slechts zes onderhoudsbezoeken per jaar blijft de wand er uiterst fraai uitzien.

Interieurbeplanting
Naast de spectaculaire groene long is er in het interieur ook veel aandacht gegeven aan groen. De interieurarchitecten van DZAP verwerkte veel ruimte voor beplanting in het ontwerp. Door beplanting te integreren in het meubilair, creëerden ze semi-transparante scheidingswanden en werkruimtes. Dankzij de inzet van Virtual Reality (VR) werd al in de ontwerpfase de exacte soorten en posities van beplanting bepaald.

De tientallen plantenbakken op de oude locatie pasten qua kleurstelling niet in het nieuwe ontwerp. Door deze bakken te reinigen en over te spuiten in passende kleuren, konden ze ook in het nieuwe interieur goed tot hun recht komen. Een duurzame oplossing.

Het resultaat is een fijne, mooie groene werkomgeving op het nieuwe kantoor van Danone waar de medewerkers jarenlang plezier van gaan hebben.

Delen:
Terug naar projecten