Groene wand

De toegevoegde waarde van een groene wand

Planten leveren een belangrijke bijdrage aan een gezond leef- en werkklimaat in gebouwen. Uit onderzoek blijkt keer op keer de positieve invloed van planten op de luchtkwaliteit, het verbeteren van prestaties, de geluksbeleving en gezondheid.

Groene wanden maken het mogelijk om in een ruimte veel beplanting te introduceren zonder dat er veel vloeroppervlak wordt opgenomen. Een anders onbenutte wand kan worden getransformeerd tot een prachtige verticale tuin die de ruimte vult met geur en kleur.

Wonderwall

De Wonderwall is het groene wandsysteem van Copijn en bij uitstek geschikt voor de realisatie van verticale begroeiing.

De 2,5cm dikke groeiplaten zijn lichtgewicht, eenvoudig op maat te maken en toepasbaar op een groot aantal wandsystemen. Het geavanceerde irrigatiesysteem draagt zorg voor een optimale afgifte en verdeling van water en voeding waardoor de wand onderhoudsarm is. Het gootsysteem vangt het overtollig lekwater op. Aan de zijkanten wordt de plantenwand omlijst met een randafwerking waarin alle kabels en leidingen kunnen worden weggewerkt. Voor locaties waarbij er beperkte mogelijkheden zijn voor de technische voorzieningen behoort een standalone systeem ook tot de mogelijkheden.

De uitstraling van de Wonderwall is afhankelijk van de selectie en positionering van de beplanting. Dit kan variëren van vol dekkende vlakken met enkele soorten tot een weelderig beeld met een groot aantal soorten. Het assortiment wordt vastgesteld op basis van een vooronderzoek waarbij gekeken wordt naar de micro klimatologische omstandigheden in het gebouw. In ruimtes met beperkt daglicht kan de beplanting worden afgestemd op de lichtsituatie ter plaatse en indien nodig belicht worden met LED groeiverlichting.

Een groene wand onderhouden

Dankzij de geavanceerde techniek is de Wonderwall met vijf tot zes onderhoudsbezoeken per jaar bijzonder onderhoudsarm. Het reguliere onderhoud bestaat hoofdzakelijk uit het reinigen van goten, bladverzorging en snoeien van planten. Hiermee borgen wij de kwalitatieve uitstraling van de groene wand.

Technische ondersteuning

Wij denken graag mee vanaf de conceptfase om tot een zo efficiënt mogelijke oplossing te komen. Een goede samenwerking met bijvoorbeeld de architect, interieurontwerper, constructeur en de beheerder in een zo vroeg mogelijk stadium is daarom belangrijk. Wij kunnen dit proces ondersteunen met een gedegen vooronderzoek om de randvoorwaarden vast te stellen en de technische uitwerking te ondersteunen met zaken als het opstellen van een irrigatie- of plantenplan en eventuele bestekteksten.

Moswanden, mosplafonds en moslogo’s

Naast een verticale tuin behoren moswanden, mosplafonds en moslogo’s ook tot de mogelijkheden om een kantoor of gebouw te verfraaien. Mos staat bekend om de geluiddempende kwaliteiten en is net als een verticale tuin een mooie eye-catcher in het interieur. De moswand kan in iedere gewenste vorm geleverd worden: van volledig bedekte muren tot logo’s.

Copijn Groenaanleg en beheer
Gerrit van Engelenburg
Operationeel directeur
06 51 224 072
interieurbeplanting@copijn.nl

Neem contact op ›

Gerealiseerde projecten

SHV Energy
Interieurbeplanting, moswanden, wonderwall en daktuin bij SHV Energy
Groenaanleg en beheer
Bekijk
Nederlands Huisartsen Genootschap mosplafond
Nederlands Huisartsen Genootschap
Groenaanleg en beheer
Bekijk
groene wand liberty global copijn
Liberty Global
Groenaanleg en beheer
Bekijk
groene wand interieurbeplanting brand loyalty copijn
Brand Loyalty
Groenaanleg en beheer
Bekijk