Groene wand

Met een mooi volle groene wand krijgt een gebouw een heel nieuwe uitstraling. Met een groene wand, ook wel verticale tuin of wandbeplanting genoemd, haal jij de natuur naar binnen op een hele unieke manier. Heb jij bijvoorbeeld in de ontvangsthal van je kantoor nog een kale muur? Overweeg dan zeker eens een groene wand. Planten leveren namelijk een belangrijke bijdrage aan een gezond leef- en werkklimaat in gebouwen. Onderzoeken tonen keer op keer de positieve invloed van planten op de luchtkwaliteit, het verbeteren van prestaties, de geluksbeleving en de gezondheid aan. Wil jij meer te weten komen over een groene wand voor jouw kantoor of gebouw? Neem dan snel contact op met één van onze specialisten.

Een groene wand als ideale oplossing

Een groene plantenwand is voor veel ruimtes de perfecte oplossing. Zo maken groene wanden het mogelijk om in een ruimte veel beplanting te introduceren zonder dat er veel vloeroppervlak wordt ingenomen. Een anders onbenutte wand kan worden getransformeerd tot een prachtige verticale tuin die de ruimte vult met geur en kleur. Daarbij is een groene wand een echte eyecatcher die veel indruk bij gasten zal achterlaten én leent een dergelijke verticale tuin zich voor veel afwisseling; veel meer dan bij een muur die bijvoorbeeld in één kleur geverfd wordt.

De groene wanden van Wonderwall

Copijn gebruikt voor de realisatie van verticale tuinen de Wonderwall groene wandsystemen. De 2,5 cm dikke groeiplaten van Wonderwall zijn lichtgewicht, eenvoudig op maat te maken en toepasbaar op een groot aantal wandsystemen. Het geavanceerde irrigatiesysteem voor een groene wand draagt zorg voor een optimale afgifte en verdeling van water en voeding waardoor de wand onderhoudsarm is. Het gootsysteem van dit wandbeplantingsysteem vangt het overtollige lekwater op. Aan de zijkanten wordt de plantenwand omlijst met een randafwerking waarin alle kabels en leidingen kunnen worden weggewerkt. Voor locaties waarbij er beperkte mogelijkheden zijn voor de technische voorzieningen behoort een standalone systeem ook tot de mogelijkheden.

Uitstraling van een groene wand

De uitstraling van de Wonderwall plantenwand is afhankelijk van de selectie en positionering van de beplanting. Dit kan variëren van vol dekkende vlakken met enkele soorten, tot een weelderig beeld met een groot aantal soorten planten. Het assortiment voor de groene wand wordt vastgesteld op basis van een vooronderzoek waarbij gekeken wordt naar de microklimatologische omstandigheden in het gebouw. In ruimtes met beperkt daglicht kan de beplanting worden afgestemd op de lichtsituatie ter plaatse en indien nodig extra belicht worden met LED-groeiverlichting. Zo staat de verticale tuin altijd en zonder uitzonderingen in volle bloei.

Een groene wand onderhouden

Dankzij de geavanceerde techniek zijn de groene wanden van Wonderwall met vijf tot zes onderhoudsbezoeken per jaar bijzonder onderhoudsarm. Het reguliere onderhoud bestaat hoofdzakelijk uit het reinigen van de goten, bladverzorging en het snoeien van planten. Hiermee borgen wij de kwalitatieve uitstraling van de groene wand.

Technische hulp bij groene wanden

Wij denken graag mee vanaf de conceptfase om tot een zo efficiënt mogelijke oplossing te komen. Een goede samenwerking met bijvoorbeeld de architect, interieurontwerper, constructeur en de beheerder in een zo vroeg mogelijk stadium is daarom belangrijk. Wij kunnen dit proces ondersteunen met een gedegen vooronderzoek om de randvoorwaarden vast te stellen en de technische uitwerking te ondersteunen met zaken als het opstellen van een irrigatie- of plantenplan en eventuele bestekteksten.

Meer opties naast groene wanden

Een kantoor of gebouw ‘vergroen’ je niet alleen met een groene wand. Naast een verticale tuin behoren moswanden, mosplafonds en moslogo’s namelijk ook tot de mogelijkheden om een kantoor of gebouw te verfraaien. Mos staat bekend om de geluiddempende kwaliteiten en is net als een verticale tuin een mooie eyecatcher in het interieur. De moswand kan in iedere gewenste vorm geleverd worden: van volledig bedekte muren tot enkel bedrijfslogo’s.

Service van Copijn

Copijn is met ruim 50 jaar ervaring dé specialist als het op bomen en beplanting aankomt. In de loop der tijd hebben we onze expertise uitgebreid met bijvoorbeeld groenaanleg en beheer en landschapsarchitectuur. Hieronder valt ook de aanleg en het onderhoud van groene wanden. Jouw verticale tuin is bij ons dus in goede handen. Benieuwd geworden naar onze expertise? Bekijk dan zeker eens onze afgeronde projecten en laat je inspireren.

Neem contact op


  Waar wilt u meer informatie over?

  Gerealiseerde projecten

  SHV Energy Groene wand in kantoor
  Interieurbeplanting, moswanden, wonderwall en daktuin bij SHV Energy
  Groenaanleg en beheer
  Bekijk
  Nederlands Huisartsen Genootschap mosplafond
  Nederlands Huisartsen Genootschap
  Groenaanleg en beheer
  Bekijk
  groene wand liberty global copijn
  Liberty Global
  Groenaanleg en beheer
  Bekijk
  groene wand interieurbeplanting brand loyalty copijn
  Brand Loyalty
  Groenaanleg en beheer
  Bekijk