IJsseltoren Zwolle

Project

IJsseltoren Zwolle

Locatie

Zwolle

Opdrachtgever

Pleijsier Bouw

Specialisme

Ontwerp, Aanleg, Beheer

Ontwerp

2017

Uitvoering

2017

Beheer

Heden

Discipline

Groenaanleg en beheer

De opgave

Copijn groenaanleg en beheer heeft een 5 meter hoge groene wand in de centrale entree van de IJsseltoren in Zwolle ontworpen en geïnstalleerd. Deze 96 meter hoge kantoortoren in Zwolle heeft een grootschalige renovatie en modernisatie ondergaan van het entree gebied en de begane grond. Met de creatie van deze uitnodigende centrale ruimte is een gastvrije toegankelijke omgeving gecreëerd voor de nieuwe huurders.

Als onderdeel van de nieuwe aankleding van het entreegebied heeft Copijn in opdracht van Pleijsier Bouw een vijf meter hoge Copijn Wonderwall ontworpen en geïnstalleerd ter plaatse van het informele zithoek.

Onze aanpak

De aansprekende groene wand heeft een selectie van plantsoorten zoals Spathiphyllum en Nephrolepsis. Met het gebruik van deze plantsoorten ligt het accent in de selectie van de aangebrachte beplanting op de zeer geschikte luchtzuiverende eigenschappen.

Het resultaat

Om de groei van de planten te stimuleren en het beeld te accentueren zijn is de gehele wand verlicht met energiezuinige LED groeiverlichting. Het volledige onderhoud van de Copijn Wonderwall wordt ook door Copijn aanleg en beheer uitgevoerd waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van interieurbeplanting? Vraag een gratis adviesgesprek aan. 

Delen:
Terug naar projecten