Hourglass Amsterdam

Hourglass Amsterdam

Fotografie: Sebastian van Damme
Gebruik door derden is niet toegestaan zonder toestemming van de fotograaf

Project

Hourglass Amsterdam

Locatie

Zuidas Amsterdam

Opdrachtgever

Hurks Bouw

Specialisme

engineering, aanleg en onderhoud

Uitvoering

2019-heden

Discipline

Groenaanleg en beheer

Zuidas icoon

Midden op de Zuidas staat het door Dam & Partners ontworpen gebouw Hourglass. Dit 22 verdiepingen tellende bouwwerk met opvallend zandlopersilhouet is het nieuwe Amsterdamse onderkomen van advocatenkantoor Loyens & Loeff.

Bij binnenkomst betreedt men het hoofdatrium met een imposante trappartij tegen een achtergrond van weelderige groene wanden die deze ruimte een open en gastvrij karakter geven. Eén van de speerpunten van Powerhouse, het architectenbureau dat het interieurontwerp heeft verzorgd.

Duurzaam visitekaartje

Het pand is duurzaam, multifunctioneel en toekomstbestendig ontwikkeld en heeft daarmee het certificaat BREEAM Excellent toegekend gekregen. Het waterbesparende watergeefsysteem dat de groene wanden van het noodzakelijke vocht en voedingstoffen voorziet heeft hier ook een bijdrage in kunnen leveren.

Veel aandacht voor groen

Om een gebouw te realiseren dat tegemoetkwam aan de behoeften van de medewerkers, stelde Loyens & Loeff een brede klankbordgroep samen van medewerkers die konden meedenken over het gebouw. Uit die klankbordgroep kwam een duidelijke wens naar boven om veel groen te integreren in het gebouw.

Wonderwall groene wand

Copijn Groenaanleg en Beheer heeft het hoofdatrium vanaf de begane grond tot aan de negende etage voorzien van ruim 200m² levende groene plantenwanden met gebruik van lichtgewicht Wonderwall systeem. De vormentaal van het gebouw komt terug in het beplantingspatroon, dat samengesteld is uit tropische beplanting die gedijt in een schaduwrijke omgeving.

Interieurbeplanting

Behalve de in het oog springende groene wand hebben we ook de rest van het gebouw voorzien van groene elementen. De maatwerk plantenbakken met een selectie tropische planten voegen een warm en speels element toe aan de verder juist strakke inrichting.

Delen:
Terug naar projecten