Andaz Hotel

daktuin vogelvlucht andaz hotel copijn

daktuin berceau andaz hotel copijn

daktuin andaz hotel copijn

Project

Andaz Hotel

Locatie

Amsterdam

Opdrachtgever

Creative Industry Amsterdam B.V.

Specialisme

Aanleg

Uitvoering

2012

Beheer

Heden

Discipline

Boomspecialisten • Groenaanleg en beheer

De opgave

In opdracht van Creative Industry Amsterdam BV heeft Copijn Groenaanleg en beheer de daktuin aangelegd van het Andaz Hotel (het eerste Hyatt Hotel in Amsterdam). Het gebouw heeft een transformatie ondergaan van vroegere Openbare Bibliotheek Amsterdam tot een boutique hotel en is gevestigd aan de Keizersgracht en Prinsengracht. Daartussen ligt de onderkelderde binnenplaats van 900 m2.

Onze aanpak

Deze opdracht is op basis van een schetsontwerp van Marcel Wanders i.s.m. MXT Landschappen aangenomen. Copijn Boomspecialisten heeft de verschillende soorten bomen, zoals een grote Magnolia soulangeana en Robinia pseudoacacia geleverd en geplant. De uitwerking van de afwatering en de klassieke elementen zoals een berceau, een prieel, vlonder en sierhekwerken in samenhang met de verschillende toegestane permanente belastingen waren een intensieve opgave. De grootste uitdaging was naast de krappe uitvoeringstijd vooral de logistieke opgave. Door middel van een kraan werden alle materialen over het pand aan de Keizersgracht gehezen. Aangezien altijd een gemeentelijke vergunning vereist is en zowel de Keizersgracht als Prinsengracht natuurlijk niet permanent kunnen worden afgesloten, was het zaak om de planning strak te organiseren.

Het resultaat

Dat Copijn beschikt over genoeg ervaring in het hectische binnenstedelijke gebied is wederom duidelijk geworden. Een fraaie tuin en een tevreden opdrachtgever zijn daarvan het resultaat.

Delen:
Terug naar projecten