Daktuin

Daktuin aanleggen

In onze stedelijke leefomgeving bieden lege daken en kale muren ongekende mogelijkheden. Landelijke en provinciale overheden formuleren beleid ter bevordering van een duurzame inrichting van de leefomgeving. Sommige gemeenten gaan verder en geven hier praktische invulling aan door het verstrekken van subsidies voor een daktuin.

Dakpark

Aanjager van deze ontwikkeling is de gewenste verduurzaming van de maatschappij en de schaarse ruimte in stedelijk gebied. De daken in de stad blijven grotendeels ongebruikt, terwijl de stad op de grond woekert met de schaarse ruimte in onze woon- en werkomgeving. Dit inspireert ontwerpers tot het ontwerpen van spectaculaire daktuinen en dakbegroeiingen in en op gebouwen.

Groen dak

Bij het ontwerpen van daktuinen en geveltuinen laten we ons inspireren door de architectuur van het gebouw, de stedelijke omgeving, de ruimtelijke en functionele wensen van de opdrachtgever en de technische randvoorwaarden. Copijn heeft al decennia lang ervaring met het ontwerpen, aanleggen en beheren van daktuinen. De laatste jaren is daar ook de groene gevel bijgekomen.

Voordelen van een daktuin

Muren en daken bekleden met groen gebeurt niet alleen om esthetische redenen. Het brengt ook veel voordelen met zich mee. Daktuinen isoleren en vertragen de regenwaterafvoer. Het zijn de nieuwe koelte-eilanden in de stad en vangen fijnstof af. En met een beetje inspanning leveren ze ook nog een bijdrage in de reductie van geluid en het vastleggen van CO2. In de winter houdt het groen de warmte binnen, in de zomer blijft de warmte weer buiten. De verticale beplantingssystemen bieden veel groen zonder dat er vloeroppervlak verloren gaat. Ze hebben een goede invloed op de luchtvochtigheid en de akoestiek in een ruimte.

Heeft u interesse in de aanleg van een daktuin? Vul dan het contactformulier in op onze groenaanleg en beheer pagina.

Copijn Groenaanleg en beheer
Hans Jansen
Bedrijfsleider
06 23 24 79 18
groenaanlegenbeheer@copijn.nl

Neem contact op ›

Neem contact op


  Waar wilt u meer informatie over?

  Gerealiseerde projecten

  Daktuin windesheim copijn gebouw X
  Windesheim
  Groenaanleg en beheer, Landschapsarchitecten
  Bekijk
  daktuin vogelvlucht andaz hotel copijn
  Andaz Hotel
  Boomspecialisten, Groenaanleg en beheer
  Bekijk
  Daktuin citymall almere copijn
  Citymall Almere
  Boomspecialisten, Groenaanleg en beheer, Landschapsarchitecten
  Bekijk
  Daktuin Double tree hotel Hilton
  Double Tree Hilton
  Groenaanleg en beheer
  Bekijk