Copijn-Oranjerietuin-landgoed-Hydepark
25 apr

Oplevering Oranjerietuin landgoed Hydepark

 

Vandaag wordt de Oranjerie op landgoed Hydepark in Doorn officieel geopend. De Oranjerietuin is door Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten ontworpen. Qua ontwerp voor de Oranjerietuin is vastgehouden aan de historische maatvoering en structuur binnen de mogelijkheden van het huidige park waarvan gedeeltelijk sporen zijn teruggevonden.

Groen erfgoed
De opbouw van de tuin is hersteld, met als middelpunt een vijverbassin in de parterre. De Oranjerie, de vijver, de paden en de zichtlijn zijn versterkt door beplanting. Oorspronkelijk waren de exotische planten veelal een- en twee jarige die met regelmaat vervangen werden. De borders bestaan nu uit vaste planten, die voornamelijk door kleur en structuur verwijzen naar de sfeer en uitstraling van de vroegere Oranjerietuin.

De Oranjerie, met monumentale voorgevel, is het afgelopen jaar totaal gerestaureerd en wordt binnenkort in gebruik genomen als hoogwaardige vergader- en receptielocatie. De restauratieplannen werden gemaakt door Van Hoogevest Architecten. De Protestantse Kerk Nederland (PKN) is eigenaar van het landgoed Hydepark en heeft voor dit unieke historische gebouw een meerjarig huurcontract gesloten met de TeKa Groep.

Lees hier meer over het project.

Terug naar nieuws