Diakonessenhuis Utrecht

masterplan-diakonessenhuis-utrecht_rgb

Diakonessenhuis

Diakonessenhuis Beplanting Copijn

Project

Diakonessenhuis Utrecht

Locatie

Utrecht

Opdrachtgever

Diakonessenhuis Utrecht

Specialisme

Ontwerp, Beplantingsplan, Technische uitwerking, Bedrijfsvoering

Ontwerp

2000-heden

Uitvoering

2012-2020

Discipline

Landschapsarchitecten

De opgave

In samenwerking met Inbo uit Amsterdam heeft Copijn Landschapsarchitecten aan het masterplan gewerkt voor de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van het Diakonessenhuis in Utrecht. Heijmans wegen bv is nu in volle gang met de uitvoering van het terrein. Al vanaf de jaren ’90 is Copijn de adviseur voor inrichting van het terrein en hebben we plannen gemaakt voor de parkeerplaatsen, voor de garage van de RAVU, de terreininrichting rondom de nieuwbouw van de Spoedeisende Hulp, P3 en recent de nieuwe entree en aansluiting op het gezondheidshuis.

Onze visie

In de ontwikkeling van het masterplan voor het Diakonessenhuis is de nieuwe entree vanuit de Rubenslaan een opgave waar we reeds nog actief mee zijn. Voor de nieuwe entree van het ziekenhuis staat een groene setting centraal. Wij zetten groen in voor rust, begeleiding en natuurwaarde. Onze ervaring is dat een groene omgeving ‘ontzorgt’ en is dus van groot belang voor het terrein rondom een ziekenhuis.
Bovendien vergoten wij hiermee de biodiversiteit in de stad Utrecht doormiddel van bijen- en vlinderlokkende beplanting.

Het ontwerp

In het plan dat op dit moment volop in uitvoering is, is het behoud van zoveel mogelijk groen uitgangspunt. Grote en waardevolle bomen worden gehandhaafd en er is gezocht naar een bloemrijke zintuiglijke beplanting die een bijdrage levert aan een gezonde leefomgeving.
Niet onbelangrijk is de logistiek van de onsluiting, parkeervoorzieningen en begeleiding naar de hoofdingang. Voor de hoofdentree is al een ontmoetingsruimte gerealiseerd en is er ruimte voor K&R taxi’s en mindervaliden plekken.

Delen:
Terug naar projecten