10 aug

Stage lopen bij Copijn: een interview met oud-stagiair Arne


Copijn ziet het belang van een goede stageplek voor studenten die graag willen werken in een bedrijf dat zich inzet voor het creëren en behouden van een gezonde, mooie en groene leefomgeving. Oud-stagiair Arne van Engelen vertelt over zijn ervaringen van afgelopen maanden als stagiair Technisch Ontwerper bij Copijn Landschapsarchitecten.

Wij kennen je nu al even, maar kun je jezelf even voorstellen?
Mijn naam is Arne van Engelen, ik ben 22 jaar. Na het afronden van mijn MBO opleiding voor hovenier heb ik besloten om verder te gaan studeren aan de Hogeschool Van Hall Larenstein. Momenteel volg ik daar de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting met de ambitie om mij te specialiseren in Technisch Ontwerp. Ik hoop volgend jaar af te studeren in deze richting.

Hoe ben je bij Copijn terecht gekomen?
Na het opstellen van mijn leerdoelen op school ben ik in gesprek gegaan met mijn docenten om te bespreken welk bedrijf het beste bij mijn interesses en doelen zou passen. Uit deze gesprekken kwam onder andere Copijn naar voren. Met mijn passie voor beplanting en de match met mijn leerdoelen was Copijn de ideale keuze voor mij.

Aan wat voor soort opdrachten heb je gewerkt in jouw stageperiode?
Tijdens mijn stageperiode kreeg ik de kans om aan diverse opdrachten te werken. Zo heb ik meegewerkt aan het opstellen van offertes, maakte ik een bomenplan voor een landgoed en schreef ik een bestek. Daarnaast heb ik mijn vaardigheden kunnen inzetten bij de technische uitwerking van verschillende daktuinen, waarvoor ik tevens het beplantingsplan mocht realiseren.

En hoe zat het dan met stagebegeleiding?
Tijdens mijn stageperiode werd ik goed begeleid vanuit Copijn. Mijn stagebegeleider nam de tijd om samen met mij te kijken naar de meest effectieve manier om aan mijn leerdoelen te werken. Met regelmaat bespraken we de voortgang en er was altijd ruimte voor vragen. Mijn stagebegeleider heeft mij niet alleen geholpen bij mijn opdrachten, maar ook bij mijn persoonlijke ontwikkeling.

Wat heb jij voor nieuws geleerd van ons?
Bij Copijn heb ik veel geleerd op het gebied van technische uitwerkingen, het bestek en beplantingsplannen. Daarnaast was het ook erg leerzaam om mee te lopen met de boomspecialisten van Copijn, dit heeft mijn kennis op dit specifieke vakgebied zeker vergroot. Ook kreeg ik de kans om mee te gaan naar de uitvoering van een project en mocht ik aansluiten bij overleggen met opdrachtgevers. Hierdoor heb ik meer inzicht heb gekregen in het belang van communicatie rondom projecten.

Wanneer denk je dat je nog eens aan ons denkt?
Ik denk dat ik zeker nog eens aan Copijn zal denken tijdens mijn afstudeerperiode. Aangezien mijn stage goed aansloot bij mijn interesses en leerdoelen, denk ik dat Copijn ook passend zou zijn voor mijn afstudeerproject. Ik zal jullie zeker in gedachten houden bij het voorbereiden van mijn afstuderen en wellicht contact opnemen om te kijken of er mogelijkheden zijn voor een samenwerking.

Zou je anderen een stage bij Copijn aanraden?
Zeker weten! Als je op zoek bent naar een stageplek bij een ambitieus bedrijf met veel verschillende specialisaties waar zowel de techniek als het ontwerp centraal staan, dan kan ik Copijn absoluut aanbevelen. Bovendien zijn de collega’s erg gezellig en is er een positieve werksfeer. Ik heb hier echt met plezier gewerkt! 😄

Ben je enthousiast geworden voor een stageplaats bij Copijn? Bekijk onze vacatures op de website en solliciteer!

Terug naar nieuws