03 okt

Gemeente Middelburg winnaar Copijn 50 jaar Jubileumprijs

 

De gemeente Middelburg heeft met de herinrichting van Park Toorenvliedt de Copijn 50 jaar Jubileumprijs gewonnen. Directeur Tjeerd van der Schee overhandigde de cheque ter waarde van 1500 euro aan specialisme uren aan Annet Hannewijk,  projectleider bij de gemeente Middelburg. Er waren vijf projecten genomineerd. De jury was het publiek, zij stemden massaal.

Tijdens de feestelijke borrel op de Jubileumdag op Landgoed Beukenrode in Doorn vond de uitreiking van de prijs plaats. Het was een spannende race tot het eind tussen de twee koplopers Park Toorenvliedt en Hortus botanicus Leiden. Uiteindelijk eindigde Park Toorenvliedt met 1042 stemmen op de eerste plaats, met 200 stemmen meer dan nummer twee.

Onze ontwerper Marc van der Zwet is betrokken geweest bij de herinrichting en verbetering van het stadspark Toorenvliedt. Door de waarde van het park zowel ten aanzien van haar geschiedenis, de betekenis voor de omwonenden en het verhaal van de Tweede Wereldoorlog centraal te stellen is een samenhangend renovatieplan gemaakt. De verbeelding van dit erfgoed is vertaald in een speur-speel-spel route met bijbehorende info-app waarin kinderen op een speelse manier in de geschiedenis worden meegenomen. De route is versterkt door gedichten op panelen van Corten-staal. De historische gelaagdheid van het park met de beeldbepalende slingerende waterpartij en de robuuste wandelpaden vormen de basis van de ruimtelijke indeling.

Terug naar nieuws