01 okt

Copijn 50 jarig Jubileum

 

Afgelopen vrijdag 30 september vierde Copijn haar 50 jarig jubileum met haar relaties op Landgoed Beukenrode in Doorn. Want precies op 1 oktober 1966 werd Gebroeders Copijn Boomchirurgen opgericht. Tijdens de jubileumdag heeft Tjeerd van der Schee, de huidige directeur van Copijn ook haar oprichter J’ørn Copijn in het zonnetje gezet. Als aandenken heeft Copijn  aan Lia en J’ørn Copijn een Roodbladige Beuk geschonken op Landgoed Beukenrode.

Ontstaansgeschiedenis
De nog jonge Jørn Copijn introduceerde op 1 oktober 1966 boomchirurgie als nieuwe discipline in Nederland. De aanleiding was de behandeling van de 1000-jarige linde in het Utrechtse dorp Achterberg. Hier ging Copijn als eerste boomchirurg op Nederlandse bodem aan de slag. Het unieke beroep boomspecialist was geïntroduceerd. Anno nu bestaat Copijn uit vier werkmaatschappijen: Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten, Copijn Advies, Copijn Boomspecialisten en Copijn Groenaanleg en beheer.

Jubileumdag
Tijdens de jubileumdag op 30 september j.l. heeft Copijn haar relaties bedankt met rondleidingen op het naastgelegen Hydepark en demonstraties van de boomspecialisten. Ook een live verplanting met de CAT verplantmachine blijft na al die jaren nog steeds indrukwekkend. Copijn sloot af met een feestelijke borrel bij het Jachthuis.

Terug naar nieuws