Boomverplanting

Boomverplanting

De goede boom staat niet altijd op de goede plek. Door stedenbouwkundige herontwikkeling kunnen fraaie en waardevolle bomen niet altijd op hun standplaats worden behouden. Wel is het dan mogelijk om boomverplanting toe te passen. Daarnaast is het soms wenselijk om in een nieuwbouwwijk juist een grote boom te planten. Of dit technisch haalbaar is wordt op basis van een verplantbaarheidsonderzoek mede bepaald.

Verplantbaarheidsonderzoek

In dit onderzoek wordt de huidige situatie beoordeeld op kwaliteit, conditie en stabiliteit. Daarnaast wordt de ondergrondse situatie beoordeeld op basis van bodemprofiel, wortelstelsel, grondwater en kabels en leidingen. Ook de verplantroute voor de bereikbaarheid voor het nodige materieel en de transportroute van de oude naar de nieuwe standplaats is van wezenlijk belang om een boomverplanting succesvol te laten verlopen.

Nazorg verplanten (grote) bomen

Een essentieel onderdeel van het aanslaan van de boom op de nieuwe plantplaats is naast de gedegen voorbereiding ook goede nazorg. Hierin wordt gedurende enkele jaren na aanplant de boom periodiek van water en bemesting voorzien.

Bomenspecialist nodig?

Meer weten of een advies over boomverplanting? Neem contact op via ons e-mailadres boomspecialisten@copijn.nl of ons contactformulier onderaan deze pagina.

Copijn Boomspecialisten
Miklos Suijk
Bedrijfsleider
boomspecialisten@copijn.nl

Neem contact op ›

Gerealiseerde projecten

Copijn-Vijzelmethode_Driebergen-verplanting
Verplanting Vijzelmethode Driebergen
Boomspecialisten
Bekijk
De verplanting in Park Brederode in Bloemendaal werd uitgevoerd met de Caterpillar verplantmachine. Er zijn ruim 2500 bomen beoordeeld op verplantbaarheid.
Verplanting Park Brederode
Boomspecialisten
Bekijk
Bij de verplanting bij het Helen Dowling Instituut wordt de kluit aan het begin van vorstperiode vrij gegraven en bij het invallen van de vorst nat gemaakt.
Verplanting Helen Dowling Instituut
Boomspecialisten
Bekijk
Copijn-Boomverplanting-Paardeveld
Boomverplanting Gemeente Utrecht
Boomspecialisten
Bekijk

Neem contact op