Liberty Global

groene wand liberty global copijn

Copijn heeft een opdracht voor advies & ontwerp, levering en onderhoud bij Liberty Global. Een belangrijke bijdrage is geleverd aan de binnenbeplanting.

Copijn heeft een opdracht voor advies & ontwerp, levering en onderhoud bij Liberty Global. Een belangrijke bijdrage is geleverd aan de binnenbeplanting.

Copijn groenaanleg en beheer heeft een gecombineerde opdracht binnenbeplanting voor advies & ontwerp, levering en onderhoud.

 

 

Project

Liberty Global

Locatie

Schiphol-Rijk

Opdrachtgever

Liberty Global

Specialisme

Beplantingsplan, Aanleg, Onderhoud, Binnenbeplanting

Uitvoering

2013-2014

Beheer

Heden

Discipline

Groenaanleg en beheer

De opgave

Liberty Global heeft Copijn Groenaanleg en beheer gevraagd mee te werken aan de herinrichting van het kantorencomplex op Schiphol-Rijk. Liberty Global stond voor de keuze om een nieuw hoofdkantoor te bouwen en dus te verhuizen of de vier bestaande panden geheel van binnen te renoveren. De keuze werd gemaakt om de panden te renoveren.

Onze aanpak

Liberty Global vindt het belangrijk dat de werkomgeving voor het personeel aangenaam en sfeervol is. Het moet prettig zijn om hier te werken. Ondanks dat de locatie op Schiphol-Rijk bleef, is het belangrijk dat iedereen met plezier naar zijn werk gaat. Liberty Global wilde ook huiselijke en inspirerende ruimtes creëren. De renovatie van de verschillende panden is fasegewijs uitgevoerd, in een tijdsbestek van twee jaar. Dat resulteerde in veel deelopdrachten en maatwerk op de locaties.

Het resultaat

Copijn heeft een gecombineerde opdracht voor advies & ontwerp, levering en onderhoud. Copijn heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de nieuwe entree, het atrium, het restaurant, de kas en de verschillende werkruimtes. Dat varieert van een kleine plantenbak tot een 65 m2 Copijn Wonderwall (groene wand) in het restaurant. Tenslotte is er op het parkeerdek een nieuwe kas gebouwd van 150 m2. Hier kan men op een informele manier lunchen of overleggen onder het groene bladerdak van de klimplanten. Copijn heeft ook de interieurbeplanting verzorgd voor meerdere etages binnen de vier gebouwen.

Copijn wint de European Interior Landscaping Award 2015

De internationale jury heeft de keuze gemaakt en ons interieurbeplantingsproject Liberty Global uitgeroepen tot mooiste project van 2015. In de deskundige jury zaten vertegenwoordigers uit 5 Europese landen, waaronder Patrick Blanc voor Frankrijk. De jury oordeelde dat Copijn met haar project het best scoorde op: “Bringing green to the people”.

Ook genieten van een mooi groen interieur? Vraag dan nu een gratis adviesgesprek aan.

Delen:
Terug naar projecten