Gevelgroen Fenix I

Fenix I

Fenix I

Fenix I

 

Project

Gevelgroen Fenix I

Locatie

Rotterdam

Opdrachtgever

Heijmans N.V.

Specialisme

Aanleg, beheer

Uitvoering

2019

Discipline

Groenaanleg en beheer

De aanleiding

Groen vormt steeds vaker een architectonisch onderdeel van het gebouw. Zo ook bij het iconische Fenix I gebouw in Katendrecht, Rotterdam.

Het ontwerp van Mei Architects bevat een binnentuin, diverse daktuinen en groene gevelelementen op de galerijen grenzend aan het binnengebied. Aan ons was de vraag om voor de groene gevelelementen de irrigatietechniek en het beplantingsplan uit te werken. Vervolgens was het aan ons ook de taak om deze beeldbepalende groene gevel accenten te realiseren en te onderhouden.

 

De oplossing

De groene gevel accenten bestaan uit 210 plantenbakken die onderdeel vormen van de balustrade. Ter plaatse van de plantenbakken bieden traliewerken een medium waarlangs klimplanten omhoog kunnen groeien.

Het ontwerp voorziet in vier verschillende maten plantenbakken die in een repeterende verspringende patroon zijn geplaatst. Alle plantenbakken worden in de waterbehoefte voorzien middels een irrigatiesysteem waarin de meest moderne technologie is verwerkt. Het voorziet in automatische voedingsafgifte, vorstbeveiliging, vochtsensoren en de laatste ontwikkelingen op het gebied van meten en sturen op afstand.

De geselecteerde beplanting, bestaande uit een mix van hedera en clematissoorten, resulteren in wintergroene schermen met een bloeiperiode in het late voorjaar en in de zomerperiode.

De foto’s zijn gemaakt door Marc Goodwin

Delen:
Terug naar projecten