Boomverplanting Copijn Boomspecialisten
29 sep

Mense boomverzorging wordt onderdeel van Copijn Boomspecialisten

Utrecht, 29 september 2020

Per 1 januari 2021 gaan Copijn Boomspecialisten en het boomverzorgingsbedrijf Mense samen verder onder de vlag van Copijn Boomspecialisten. Beide bedrijven hebben een zeer rijke historie binnen de boomverzorging. De samenvoeging tussen Copijn en Mense zorgt voor één boomverzorgingsbedrijf dat zeer allround wordt.

Copijn is het oudste professionele boomverzorgingsbedrijf van Nederland met wortels van meer dan 250 jaar oud. In 1966 werd Copijn opgericht en al snel verwierf het bedrijf landelijke bekendheid door haar zelf ontwikkelde spectaculaire boomverplantmachine en haar unieke aanpak in het verzorgen van monumentale bomen. Monumentale bomen verzorgen en het verplanten van bomen waren en zijn de kernactiviteiten van het Utrechtse bedrijf.

In 1969 werd Mense opgericht in Heemstede. Mense ontwikkelde zich tot een gespecialiseerd boomverzorgingsbedrijf in het snoeien, verwijderen en aanplanten van bomen. Het bedrijf is een begrip geworden binnen de wereld van de boomverzorging. Vanaf 2018 valt Mense onder de AW Groep.

De cohesie die ontstaat uit de combinatie van de twee organisaties maakt dat Copijn Boomspecialisten straks niet alleen 2 vestigingen heeft (in Utrecht en in Heemstede), maar ook een compleet arsenaal aan activiteiten binnen de boomverzorging kan bieden. Zowel het planten, snoeien, verplanten, kappen als stobbenfrezen valt binnen de 100 jarige gezamenlijke kennis die het Copijn bedrijf straks herbergt. Daarnaast completeren de goed opgeleide boomtechnisch adviseurs het totale spectrum van diensten die kunnen worden aangeboden in de boomverzorging. Met een zeer specialistisch materieelpark en een grote groep boomverzorgers kan Copijn straks elke klus aan.

Copijn en Mense staan niet alleen bekend om hun hoogwaardige bomenkennis, maar ook het innovatieve karakter van beide bedrijven vult elkaar goed aan. Copijn Boomspecialisten heeft als ambitie haar klanten op de bekende menselijke manier te ontzorgen met al de mogelijke vraagstukken die bomen opwerpen. En hen te verrassen met nieuwe technieken en materialen.

Copijn kent naast de Boomspecialisten nog twee bedrijven. Copijn Landschapsarchitecten geeft groen erfgoed weer een nieuwe toekomst. De ontwerpen van het Rijksmuseum, Paleis het Loo en Paleis Soestdijk zijn daarvan prachtige referenties. Daarnaast ontwerpt het bureau graag aan een vitale stad. Groen in een steeds meer verdichte stad is niet alleen fijn, maar ook dé natuurlijke oplossing voor wateroverlast en hittestress. Copijn Realisatie maakt en onderhoudt zowel buiten als binnen unieke groenprojecten. Met de subtropische binnentuin van Hotel Jakarta, de inrichting van het landgoed rondom de nieuwe Triodos Bank en de realisatie van het AFAS Experience Center worden er de laatste jaren fantastische projecten gerealiseerd en onderhouden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Tjeerd van der Schee, algemeen directeur van Copijn of bij Ad Wijnhout eigenaar van de AW Groep.

Terug naar nieuws