Binnentuin Geuzenhof Amsterdam
18 sep

Nieuw ontwerp binnentuin Geuzenhof 1 in Amsterdam

Copijn Landschapsarchitecten is door de VVE van Geuzenhof 1 in Amsterdam-West gevraagd een nieuw ontwerp te maken voor de bijbehorende binnentuin. Met een oppervlakte van 8400m2 en een lengte van 220 meter is deze binnentuin voor stadse begrippen gigantisch! De tuin stamt uit 1933 en is oorspronkelijk ontworpen door Mien Ruys, waardoor het ook een bijzonder gemeentelijk monument is.

De opgave bestaat uit het terugbrengen van de oorspronkelijke compositie en gelaagdheid van de tuin, waarbij het oorspronkelijke ontwerp van Mien Ruys als uitgangspunt dient. Het doel is niet een letterlijke reconstructie van het oude ontwerp, maar een eigentijdse invulling waarbij rust, natuurbeleving en stadsecologie centraal staan.

De animatie hieronder geeft een impressie van het nieuwe ontwerp. De ruimtelijke beleving en beoogde beplantingssferen worden in deze animatie toegelicht. De komende tijd gaan we verder met het technisch uitwerken van dit ontwerp en beplantingsplan, waarna in 2021 hopelijk het nieuwe ontwerp kan worden aangelegd.

Tip; bekijk de animatie op HD kwaliteit

 

 

VVE Geuzenhof

Terug naar nieuws