Boomverplanting Catherijnesingel Utrecht Copijn
17 Jan

Alle bomen weer bijna op de juiste plek aan de Utrechtse singel

 

Op 12 september 2020 is de historische singelstructuur rond de binnenstad van Utrecht weer in ere hersteld. Voordat de gracht doorgelegd kan worden, gaan eerst de laatste bomen verplant worden.

Eén van de uitgangspunten van hoofdaannemer D. van der Steen B.V. is het behoud van de bomen. Copijn Boomspecialisten is tijdens dit project aangesteld als adviseur en uitvoerder van de boomspecialistische taken. In totaal konden 24 bomen gered worden waarvan één moseik en de rest platanen.

De meeste bomen waren direct verplantbaar. Na een goede snoeibeurt hebben ze vorig jaar februari en oktober hun nieuwe plek aan de Catherijnesingel bemachtigd. Zes platanen konden niet direct verplant worden door de werkzaamheden en waren op depot gezet voor de deur bij hotel Karel V. Aanstaande maandag is het zover dat ook deze mooie bomen van hun nieuwe plek gaan genieten. Copijn Boomspecialisten gaat deze platanen verplanten met hun zelfgebouwde boomverplantmachine. De Copijn verplantmachine is de grootste boomverplantmachine van Europa en kan bomen verplanten met een kluit van 4 x 4 meter en een gewicht van ca. 22 ton.

De twee Utrechtse bedrijven D. van der Steen B.V. en Copijn Boomspecialisten B.V. zijn blij met de vorderingen van de werkzaamheden en verwachten dat de bomen goed aanslaan op hun nieuwe plek. De singel is er volgende week klaar voor om verdere stappen te nemen naar een mooie groene levendige stadsgracht.

Terug naar nieuws