Veiligheidssnoei Buitenplaats Doornburgh

Buitenplaats Doornburgh snoeiwerkzaamheden

Project

Veiligheidssnoei Buitenplaats Doornburgh

Locatie

Maarssen

Opdrachtgever

Doornburgh Real Estate BV

Specialisme

Boomverzorging, Verzorging monumentale bomen

Uitvoering

2019

Discipline

Boomspecialisten

De aanleiding

Doornburgh Real Estate BV had plannen om het park van buitenplaats Doornburgh open te stellen voor publiek. Om het open te kunnen stellen, moesten ze voldoen aan de zorgplicht. Copijn Boomspecialisten is gevraagd om hen hierbij te helpen en door middel van snoei en kap het park veilig te maken voor bezoekers.

De oplossing

Twee weken lang hebben Jurre van Dijk en Rick van Ginkel met behulp van een hoogwerker en snipperaar op het park gewerkt. Ze hebben verschillende maatregelen uitgevoerd om het park weer veilig te maken voor het publiek. Zo hebben ze dode bomen gekapt, dood hout verwijderd en breukgevaarlijke takken gesnoeid. De snippers en het stamhout blijven op locatie om de voedselkringloop zoveel mogelijk gesloten te houden.

Vlak bij de parkeerplaats stonden twee dode esdoorns die besmet waren met de roetschorsziekte. Deze bomen zijn verwijderd in verband met de gevaarzetting door het dode hout. Tijdens het weghalen droegen Jurre en Rick beschermende kleding en ademhalingsbescherming. Dit was nodig, omdat de roetschorsziekte zeer schadelijk is voor de gezondheid. Het houtafval van bomen met deze ziekte dient altijd ter plekke verbrand te worden of in een gesloten container afgevoerd te worden naar een erkende verwerker.

Buitenplaats Doornburgh is nu weer veilig om betreden te worden door bezoekers van de buitenplaats, toeristen en natuurliefhebbers.

Delen:
Terug naar projecten