The Twins Overhoeks

Project

The Twins Overhoeks

Locatie

Amsterdam

Opdrachtgever

Kondor Wessels Amsterdam

Specialisme

Techniek, Aanleg, beheer

Uitvoering

2021 – 2022

Discipline

Groenaanleg en beheer

De aanleiding

Vandaag de dag speelt groen steeds vaker een prominente rol in de architectuur van het gebouw. Dit is zeker het geval bij het nieuwe appartementencomplex The Twins gelegen aan het Schegpark te Amsterdam. Het ontwerp van KCAP Architects & Planners bestaat uit twee residentiele woongebouwen met daartussen, als een groene vallei, een grote gemeenschappelijke daktuin op maaiveld niveau.

 

De beleving van een groene vallei wordt versterkt door de 78 groene gevels die verspreid over het gebouw worden aangebracht. Aan ons de opgave om de geveltuinen technisch uit te werken en te realiseren compleet met de irrigatietechniek en een beplantingsplan.

 

De oplossing

Ieder balkon wordt voorzien van een eigen verticale geveltuin vervaardigt van groeipanelen.  Het geheel is voorzien van een , per gebouw gecentraliseerd, volautomatisch watergeefsysteem dat tevens voorziet in de afgifte van de benodigde voedingstoffen. Met behulp van diverse ingebouwde vochtsensoren wordt de waterafgifte volledig gereguleerd op basis van behoefte.

 

Het beplantingsplan, bestaande uit een breed assortiment vaste planten en kleine heesters, is per geveltuin afgestemd op de specifieke gevel oriëntatie. Met de inzet van al deze techniek is niet alleen het beeld van de 390m² geveltuin geborgd maar is het ook zeer onderhoudsarm.

 

Bovenste twee foto’s zijn gemaakt door: Wim Haasnoot
Onderste twee foto’s zijn gemaakt door: Zes X Zes Visuele Communicatie

Delen:
Terug naar projecten