Plantenbakken unieke terrasafscheiding stadshart Amstelveen

Stadshart-Amstelveen-terrasafscheiding

Stadshart-Amstelveen-Openbare ruimte

Stadshart-Amstelveen-plantenbakken

 

Project

Plantenbakken unieke terrasafscheiding stadshart Amstelveen

Locatie

Amstelveen

Opdrachtgever

Unibail Rodamco

Specialisme

Ontwerp, Technische uitwerking, Aanleg

Uitvoering

2016

Beheer

Heden

Discipline

Landschapsarchitecten • Groenaanleg en beheer

De opgave

Copijn is door Unibail Rodamco benaderd om in concurrentie een unieke terrasafscheiding te ontwerpen en te maken voor de winkeleigenaren aan het grote plein in stadshart Amstelveen. Dit project is tot stand gekomen door een intensieve interne samenwerking tussen Copijn Landschapsarchitecten en Copijn Groenaanleg en beheer. Het ambitieniveau van Unibail Rodamco komt goed tot uiting.

Onze aanpak

De rust in het ontwerp is gevonden door de bakken horizontaal te lamineren met een vast glasritme zonder frame, een herkenbare entree met een opvallende menukaart en een fraaie beplantingskeuze. Subtiel aangebrachte led verlichting benadrukt de vorm en laat de bakken ‘zweven’ in de avond.

Het resultaat

Een stijlvol design voor de plantenbakken met passende materialen en een chique uitstraling met kleurige beplanting is het resultaat. In het ontwerp is gekozen voor een robuuste houten plantenbak waarin glazen windschermen geïntegreerd zijn. De ronde details van de plantenbakken zijn terug te vinden in de glazenschermen. Het werk is uiteraard conform opdracht en binnen de afgesproken tijd gerealiseerd.

Delen:
Terug naar projecten