Ontwerp, uitwerking en beplantingsplan binnentuinen Canon

Binnentuin Canon Production Printing

Canon Production

Project

Ontwerp, uitwerking en beplantingsplan binnentuinen Canon

Locatie

Venlo

Opdrachtgever

Broekbakema Architecten, Rotterdam

Specialisme

Uitwerking, Beplantingsplan

Ontwerp

2020

Uitvoering

2020

Discipline

Landschapsarchitecten

De aanleiding

Printerfabrikant Océ heeft een nieuwe naam gekregen. Océ is sinds 2010 onderdeel van de Canon Group en heeft sinds 1 januari 2020 haar naam gewijzigd naar Canon Production Printing om hun naamsbekendheid te vergroten.

Voor het nieuwe hoofdkantoor van Canon Production Printing heeft Copijn Landschapsarchitecten samen met architectenbureau Broekbakema een idee ontwikkelend en een ontwerp gemaakt voor de binnentuinen in het nieuwe pand in Venlo.

De oplossing

We hebben verschillende tuinen ontworpen op drie verdiepingen (3e, 5e en 7e) in het gebouw. Het idee is dat op de drie verdiepingen waar groen is aangebracht, de beplanting familie is van elkaar en eenheid moet uitstralen. Naast het feit dat er eenheid moet zijn, heeft elke verdieping wel zijn eigen uitstraling.

Als basisbeplanting is gewerkt met onder andere Schefflera, Dracaena en Spatiphyllum. Per verdieping zijn er verschillende boomsoorten en kleuren aangebracht als accenten. Zo zijn er op de derde verdieping Ficus Lyrata (bomen) geplant in de kleur roze. Op de vijfde verdieping zijn oranje Bucida buceras ‘Shady Lady’ geplant en op de zevende verdieping zijn Ficus ‘Amstel King’ geplant en is de kleur rood. Naast het beplantingsplan heeft Copijn ook de technische uitwerking verzorgt, inclusief het automatische en op afstand bestuurbare irrigatiesysteem. Een irrigatiesysteem houdt planten gezond en besproeid, want het is ontworpen om functies automatisch uit te voeren.

Een binnentuin op kantoor

Een binnentuin creëert een buitengevoel in een gebouw. Beplanting en water kunnen een bijdrage leveren aan een aangenaam binnenklimaat, waar je graag wilt verblijven. Copijn heeft ervaring met het ontwerpen van binnentuinen voor kantoren, zorginstellingen en woongebouwen. Bij het ontwerpen van binnentuinen laat Copijn Landschapsarchitecten zich inspireren door de architectuur van het gebouw, het ruimtelijk contact met de directe omgeving van het gebouw, de wensen van de opdrachtgever en de technische voorwaarden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op of doe inspiratie op bij onze eerder gerealiseerde projecten.

Delen:
Terug naar projecten