Ontwerp, aanleg en beheer collectieve tuin Rijnweide

aanleg collectieve tuin Rijnweide

ontwerp collectieve tuin Rijnweide Vleuten

collectieve tuin wooncomplex Rijnweide door Copijn

schets ontwerp tuin Rijnweide Vleuten

Project

Ontwerp, aanleg en beheer collectieve tuin Rijnweide

Locatie

Vleuten

Opdrachtgever

Ontwerpfase: CZP Investments | Aanlegfase: Bouwonderneming Van Bekkum BV | Beheerfase: VVE Soeverijn

Specialisme

ontwerp, technische uitwerking, beplantingsplan, aanleg, onderhoud

Uitvoering

2018

Discipline

Landschapsarchitecten • Groenaanleg en beheer

Kloostertuin als ontmoetingsplek

Een kleinschalig wooncomplex op de plek van het voormalige klooster Spes Nostra. Dat is het door Schippers Architecten BNA ontworpen wooncomplex Soeverijn in Vleuten. Het complex van twee gebouwen met een mooi aangelegde collectieve tuin is zorgvuldig ingepast in de oude kloostertuin. Deze tuin is circa 8.000 m² groot (inclusief bebouwing) en is omzoomd met volwassen bomen. De tuin moest een oase van rust worden met als doel om te ontspannen, te genieten en elkaar te ontmoeten.

Binnen het wooncomplex heeft Copijn de nieuwe weelderige kloostertuin ontworpen en aangelegd. De tuin is onderdeel van de ecologische verbindingszone van de Haarrijnseplas en het Maximapark en vormt een belangrijke schakel voor dit recreatiegebied. De kruidentuin, jeu de boules baan en het grote terras met pergola zorgen voor een unieke ontmoetingsplek voor de omgeving.

Efficiënte samenwerking

Ons ontwerpteam en technisch team hebben in samenwerking met onze aanlegspecialisten het ontwerp uitgewerkt, gebudgetteerd en uitgevoerd. Hierdoor konden we de uitvoering van de tuin gelijktijdig met de bouw realiseren. Met het opleveren van de woningen kon de prachtige tuin op die manier ook direct overgedragen worden aan de bewoners.

De bewoners hebben via de VVE hun vertrouwen in Copijn vormgegeven door ons ook het onderhoud te laten uitvoeren. Uiteindelijk is het onderhoud een onmisbaar onderdeel in de gehele keten om het bedachte plan te laten onstaan en in dit geval letterlijk tot bloei te laten komen.

Delen:
Terug naar projecten