Nederlands Huisartsen Genootschap

 

Project

Nederlands Huisartsen Genootschap

Locatie

Utrecht

Opdrachtgever

Rever Interieurprojecten

Specialisme

Beplantingsplan, Aanleg, Onderhoud, Interieurbeplanting

Uitvoering

2019

Discipline

Groenaanleg en beheer

De aanleiding

Het Nederlands Huisartsen Genootschap, NHG, heeft Rever Interieurprojecten benaderd om hen te helpen met de realisatie van hun motto “een gezonde werkomgeving voor een gezond NHG”. Met dit project wilt het NHG een sfeer creëren van welkom voelen in een fijne en flexibele werkomgeving. Met het oog op duurzaamheid is er gewerkt met hoge kwaliteit materialen.
Copijn Groenaanleg en Beheer heeft Rever Interieurprojecten geadviseerd en ondersteund met het maakbaar maken van de groene elementen in het ontwerp.

De oplossing

Het is bekend dat planten voor minder stress op kantoor zorgen, de productiviteit verbeteren en onder andere helpen tegen geluidsoverlast. Dit zijn genoeg redenen dat groen één van de belangrijke aspecten is in het concept voor het NHG.

Om een fijne werkomgeving te creëren hebben wij geïntegreerde plantenbakken ingericht met planten die langs houten lamellen omhoog kunnen klimmen en daarbij vlakken van levend groen vormen. Daarnaast zijn de toilet logo’s van mos gemaakt. Het meest unieke van dit project is het mosplafond.

Bij de realisatie van het mosplafond is de selectie van gepreserveerde mossen en de bevestigingsmethode van de panelen belangrijk. Het moet namelijk een aaneengesloten geheel worden. Onze projectleider Maarten Sytsma heeft met zijn kennis en ervaring het gehele project begeleidt en tot een bijzonder resultaat gebracht.

Doordat Copijn Groenaanleg en Beheer het project nu ook in onderhoud heeft, gaat het NHG gegarandeerd voor een lange tijd genieten van deze gezonde en fijne werkomgeving.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van interieurbeplanting? Vraag een gratis adviesgesprek aan. 

Delen:
Terug naar projecten