Landgoed Beukenrode

Copijn brengt Landgoed Beukenrode een eeuw verder. Ontwerp voor de herinrichting van buitenruimte, aansluiting op het gebouw en de overgang naar het park.

Copijn-Beukenrode3

Copijn-Beukerode1

Project

Landgoed Beukenrode

Locatie

Doorn

Specialisme

Ontwerp, Technische uitwerking, Directievoering

Ontwerp

2014-2016

Discipline

Landschapsarchitecten

De opgave

Copijn ontwerpt de directe buitenruimte rondom het Jachthuis op Landgoed Beukenrode in Doorn. De Sint Augustinusstichting heeft Copijn gevraagd een ontwerp te maken voor de herinrichting van het groen erfgoed. Het Jachthuis is in 2015 gerestaureerd. Waarbij een modernisering heeft plaatsgevonden op gebied van duurzaamheid. De opgave gaat zowel over de aansluiting op het gebouw als de overgang naar het park.

Onze visie

Het Jachthuis is gebouwd in een Neorenaissance stijl met Italiaanse motieven wat een zeker voorschot vraagt op de keuze voor hoogwaardig materiaalgebruik en beplantingssortiment. De terrassen en borders dienen te passen bij het Jachthuis om daarnaast een fraaie overgang naar het park te bieden.

Het ontwerp

Het nieuwe ontwerp refereert naar de historische tuinaanleg, maar is door de toevoeging van nieuwe elementen een hedendaagse tuin, die samen met het monumentale huis hèt decor vormt voor de evenementen en bijeenkomsten die op en rondom Beukenrode plaatsvinden.

Delen:
Terug naar projecten