Interieurbeplanting Westfield The Mall of the Netherlands

Project

Interieurbeplanting Westfield The Mall of the Netherlands

Locatie

Leidschendam-Voorburg

Opdrachtgever

Unibail-Rodamco-Westfield

Specialisme

Interieurbeplanting, groenaanleg en beheer, onderhoud

Uitvoering

2020 – 2021

Discipline

Groenaanleg en beheer

Aanleiding

Unibail-Rodamco-Westfield heeft het bestaande winkelcentrum Leidsenhage getransformeerd tot een unieke bestemming  met winkels, horeca en entertainment onder één heel groot dak. Naast de sculpturale gevel zit The Mall of The Netherlands vol met bijzondere architectonische details. Er is ook volop aandacht voor groen op, aan en in het gebouw. Aan Copijn de vraag om de groene aankleding naar ontwerp van Monika Popczyk te realiseren.

De oplossing

De opgave bestond uit het installeren van complexe en volledig geautomatiseerde irrigatiesystemen, het plaatsen en inrichten van honderden plantenbakelementen en het aanbrengen van duizenden planten verspreid over een winkeloppervlakte van ruim 117.000m².

Het borgen van een hoge kwalitatieve uitstraling begon bij de selectie van beplanting. Dit ging verder dan het volgen van een plantlijst. Gezamenlijk met Monika Popczyk werden alle bomen, grote en middelgrote planten geselecteerd op kwaliteit, vorm en maat.

Behalve de enorme aantallen planten was er nog een extra uitdaging. Het project moest te midden van alle bouwactiviteiten worden uitgevoerd. Door slimme fasering van werkzaamheden, nauwkeurige afstemming met leveranciers en een flexibele inzet van medewerkers lukte het Copijn om het project in een kort tijdsbestek te voltooien. Precies op tijd voor de opening.

Sinds de opening onderhouden onze deskundige interieurbeplantingsmedewerkers de beplanting op een hoog niveau en kunnen de bezoekers en medewerkers van The Mall genieten van de vele verschillende groene accenten, zoals de indrukwekkende sawa en de planteneilanden.

Foto’s door: Monika Popczyk

Delen:
Terug naar projecten