Interieurbeplanting, moswanden, wonderwall en daktuin bij SHV Energy

SHV Energy

Project

Interieurbeplanting, moswanden, wonderwall en daktuin bij SHV Energy

Locatie

Hoofddorp

Opdrachtgever

SHV Energy

Specialisme

Ontwerp, aanleg

Ontwerp

2020

Uitvoering

2020

Discipline

Groenaanleg en beheer

 

De aanleiding

SHV Energy heeft het interieurbeplantingsteam van Copijn Groenaanleg en beheer benaderd voor het creëren van een groene werkomgeving voor de medewerkers.

Het groen levert een bijdrage aan het verduurzamen van de werkplekken. Hierbij is gekozen voor een hoge circulariteit, dit betekent dat alle gebruikte materialen te demonteren en hergebruikt (of gerecycled) kunnen worden.

 

De oplossing

Voor het realiseren van deze groene werkomgeving is gekozen voor het ontwerpen van groene wanden, interieurbeplanting en een zestal moswanden met een geïntegreerd watertappunt. Tevens is het gehele kantoor ingericht met planten.

Groene wand
Bij het ontwerpen van de Copijn Wonderwall (groene wand) is rekening gehouden met het inbouwen van een logo met letters. Er is gebruik gemaakt van sterke planten en met een geïntegreerd watergeefsysteem, zo is de groene wand zeer onderhoudsarm.

Interieurbeplanting
Naast de Wonderwall bij de ingang, is er in het interieur ook veel aandacht gegeven aan groen. Voor de plantenbakken is gebruik gemaakt van duurzaam bamboe, welke waterdicht zijn gemaakt. Op verschillende etages is de beplanting geïntrigeerd in het meubilair en in de werkruimtes.

Daktuin
Op het buitenterrein is een daktuin gecreëerd. Deze is voorzien van een kantoorkas voor onder andere vergaderingen en bedrijfsborrels. Voor de daktuin is er gekozen voor veel schaduwplanten omdat zon beperkt is.

Het resultaat is een fijne, mooie groene werkomgeving op het kantoor van SHV Energy waar de medewerkers jarenlang plezier van gaan hebben.

Delen:
Terug naar projecten