Hoofdkantoor Vitens

Copijn realiseert een groene werkomgeving met een groene wand.

Copijn realiseert een groene werkomgeving met een groene wand.

Copijn realiseert een groene werkomgeving met een groene wand.

 

 

Project

Hoofdkantoor Vitens

Locatie

Zwolle

Opdrachtgever

Vitens

Specialisme

Ontwerp, Beplantingsplan, Aanleg, Onderhoud

Uitvoering

2015

Beheer

Heden

Discipline

Tuin- en Landschapsarchitecten • Groenaanleg en beheer

De opgave •  Drinkwaterbedrijf Vitens had de wens zijn vestiging in Zwolle grondig te verbouwen. Studio Groen+Schild heeft de opdracht gekregen om het kantoorinterieur geschikt te maken voor een andere manier van werken en de kernwaarden van de organisatie zichtbaar te maken.

Onze aanpak •  Samen met hen hebben wij een visie opgesteld voor de groene werkomgeving. In het plan van Studio Groen+Schild is water een terugkerend thema in het ontwerp. De vele ronde vormen zijn bijvoorbeeld afgeleid van kringen in het water. De balie, de bar, karpetten, meubilair en lampen zijn allemaal opgebouwd uit cirkels. Hierop hebben wij ook de groene buitenwand bij de entree van het hoofdkantoor afgestemd.

Het resultaat • Het hoofdkantoor van Vitens in Zwolle bestaat uit twee bouwdelen: laagbouw uit de jaren zeventig en hoogbouw uit de jaren negentig van de vorige eeuw. In de laagbouw bevindt zich een restaurant en een ‘ontmoetingsplein’ voor medewerkers en bezoekers. Hier hebben wij de binnenbeplanting aangelegd. Planten zijn onmisbaar voor een gezond binnenklimaat. Uit onderzoek blijkt keer op keer de positieve invloed van planten op lichaam, geest en binnenmilieu. Rondom het pand wordt de bestaande verharding vervangen door antraciet Oud-Hollandse tegels. Ook wordt ons beplantingsplan voor de buitenruimte uitgerold om groen rondom het kantoor te creëren. Bij het parkeerdek zijn plantenbakken aangebracht met bloeiende beplanting.

Delen:
Terug naar projecten