Hoofdkantoor FGH Bank

De binnentuin is langgerekt en heeft een functie als atrium; hierdoor konden hoge tropische bomen worden aangeplant.

De binnentuin is langgerekt en heeft een functie als atrium; hierdoor konden hoge tropische bomen worden aangeplant.

De binnentuin is langgerekt en heeft een functie als atrium; hierdoor konden hoge tropische bomen worden aangeplant.

Project

Hoofdkantoor FGH Bank

Locatie

Utrecht

Opdrachtgever

FGH Bank

Specialisme

Ontwerp, Interieurbeplanting, Aanleg

Uitvoering

2006

Beheer

Heden

Discipline

Groenaanleg en beheer

De opgave • Het hoofdkantoor van FGH bank te Utrecht is grondig gerenoveerd. Eén van de renovatieonderdelen is een verouderde binnentuin,  die door Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten in samenwerking met Copijn Groenaanleg en beheer opnieuw ontworpen is.

Onze visie •  De binnentuin is langgerekt en heeft een functie als atrium; hierdoor konden hoge tropische bomen worden aangeplant. Verschillende zichtlijnen worden versterkt doordat er verschillende waterelementen zijn toegepast.

Het ontwerp • De waterpartij heeft als begin een bestaande waterbol bij de ontvangstruimte en geeft een lang doorzicht naar de centrale trap en het restaurant. Restaurant en tuin kruisen elkaar waardoor een bijzondere verblijfsruimte ontstaat. Lunchen onder de bomen. In de plantvakken ontspringen waterbronnetjes uit het natuursteen. Het water stroomt midden door de strakke plantvakken over de natuurstenen keermuur in de waterpartij. Bij de aanleg werd gekozen voor muurtjes van natuursteen die een verruwde variant is van de Musselkalk in het bestaande gebouw.

Naast aanleg van deze atriumtuin wordt de complexe tropische beplanting van deze tuin en de aanwezige los geplaatste planten door medewerkers van Copijn vakkundig onderhouden.

 

Delen:
Terug naar projecten