Conservatorium Hotel

interieurbeplanting conservatorium hotel copijn

interieurbeplanting lounge conservatorium hotel copijn

interieurbeplanting entree conservatorium hotel copijn

Copijn is gevraagd de beplanting voor zowel de binnen- als buitenruimten te ontwerpen. Bijzondere blikvangers zijn de bomen aangeplant in de serre.

Project

Conservatorium Hotel

Locatie

Amsterdam

Opdrachtgever

IQNN Vastgoed

Specialisme

Advies, Beplantingsplan, Aanleg

Uitvoering

2011-2012

Discipline

Tuin- en Landschapsarchitecten • Groenaanleg en beheer

De opgave • Het nieuwe Conservatorium Hotel in het voormalige Sweelinck Conservatorium aan de Van Baerlestraat is een designhotel in het topsegment. Het interieur is ontworpen door architect Piero Lissoni uit Milaan. Het nieuwe hart van het hotel is gebouwd op een deel van het oorspronkelijk binnenterrein. Een open en licht atrium met een conferentiecentrum vormt de nieuwe entree van het Conservatorium Hotel. Aan Copijn is gevraagd om in samenwerking met de architect de beplanting voor zowel de binnen- als buitenruimten te ontwerpen.

Onze aanpak • Interieurbeplanting verhoogt de kwaliteit van de leefomgeving en is onlosmakelijk verbonden met een doordacht interieurconcept. Ons advies begint met het realiseren van optimale groeiomstandigheden. Daarvoor zijn voldoende licht en luchtvochtigheid vereist. Voor een gezonde ontwikkeling van binnenbeplanting tegen minimale onderhoudskosten is een volautomatisch watergeefsysteem essentieel. Op basis van deze randvoorwaarden ontwikkelden we een beplantingsplan.

Het resultaat •  In samenwerking met de architect is er een verfijnde entreetuin gecreëerd met vijvers, plantborders en bomen in grote kuipen. Het binnenklimaat met lichttoetreding en het watersysteem kregen bijzondere aandacht. Voor de ondergrondse verdieping bedachten we een groene gevel van 30 m2, die is uitgevoerd als Copijn Wonderwall. Bijzondere blikvangers zijn de bomen die zijn aangeplant bij de serre. De gasten in het restaurant hebben uitzicht op de groene buitenruimte met een groot houten terras en bijzondere beplanting.

Delen:
Terug naar projecten