Boomverzorgende werkzaamheden op Begraafplaats Noorderveld

Begraafplaats Noorderveld Copijn Bomen Kappen

Video: boom wordt klimmend gekapt met behulp van een autolaadkraan

Project

Boomverzorgende werkzaamheden op Begraafplaats Noorderveld

Locatie

Nieuwegein

Opdrachtgever

Gemeente Nieuwegein

Specialisme

Projectplanning, Bomen Kappen, Aanplanten Bomen, Boomverzorging, Bomen Snoeien, Groeiplaatsinrichting

Uitvoering

2019-2020

Discipline

Boomspecialisten

De aanleiding

Gemeente Nieuwegein kampt met een uitdaging. De bomen worden te groot op Begraafplaats Noorderveld. Daarnaast is er teveel last van takbreuk boven de graven wat kans op schade geeft. De gemeente heeft bij Copijn Boomspecialisten de vraag neergelegd of wij de begraafplaats weer veilig kunnen stellen.

De oplossing

Een aantal bomen is te gevaarlijk geworden. Daarnaast hebben een aantal andere bomen te weinig ruimte voor een gezonde ontwikkeling. Het is onvermijdelijk dat er een aantal bomen gekapt gaan worden om dit probleem op te lossen. Het is belangrijk op een plek zoals deze begraafplaats dat er heel voorzichtig gewerkt wordt. Tijdens het kappen mogen er geen takken naar beneden vallen. Dit is gevaarlijk voor de bezoekers en het kan de graven beschadigen.

Om het risico van gevaarte tot het minimum te beperken wordt er gekapt met verschillende methoden. Voor iedere situatie wordt bepaald wat de meest efficiënte en veilige methode is. Zo zijn er bomen klimmend gekapt met behulp van een autolaadkraan. Andere bomen zijn gekapt met behulp van een hoogwerker. Daarnaast hebben wij gewerkt met pontons op het water en er zijn bomen gekapt met een mobiele graafmachine met een bomenklem. Alle stammen en takken zijn versnipperd en gaan naar de biogascentrale om duurzame warmte op te wekken.

Naast de kapwerkzaamheden zijn er ook snoeiwerkzaamheden uitgevoerd. Hierdoor is Begraafplaats Noorderveld weer veiliggesteld voor de bezoekers en de graven. In 2020 worden de nieuwe bomen geplant ter vervanging van de gekapte bomen. Zo zorgen we ervoor dat de begraafplaats weer een mooie en veilige plek is waar de bomen een goede en gezonde toekomst hebben.

Delen:
Terug naar projecten