Boomverplanting Schilperoortpark Leiden

Boomverplanting Leiden Copijn

Project

Boomverplanting Schilperoortpark Leiden

Locatie

Leiden

Opdrachtgever

Vastgoedbedrijf Universiteit Leiden

Specialisme

Boomverplanting

Uitvoering

2018

Beheer

Heden

Discipline

Boomspecialisten

De aanleiding

De Universiteit Leiden werkt samen met de gemeente Leiden aan de ontwikkeling van het Schilperoortpark. Het nieuwe openbare gebied ligt in het noordoostelijke deel van het Leiden Bio Science Park. De parksfeer wordt doorgetrokken naar het naastgelegen woongebied waar voormalige, medische laboratoria zijn getransformeerd tot woongebouwen. Er komt een flinke uitbreiding van het aantal bomen en sommige bomen zijn gekapt of worden verplant.

De oplossing

De eerste ‘tweedehands’ bomen uit de wijk Nieuweroord zijn in begin maart 2018 geplaatst in het nieuwe Schilperoortpark. De zes lindebomen zijn uitgegraven op de locatie Nieuweroord en herplant. Copijn boomspecialisten heeft hiervoor gebruik gemaakt van de Caterpillar verplantmachine. Het Schilperoortpark wordt een park voor jong en oud. Het is onderdeel van het Leiden Bio Science Park en ligt tussen de noordelijk gelegen Wassenaarseweg en de Poelwetering ten zuiden van het Pathologiegebouw. De herinrichting en vergroening van de openbare ruimte tussen drie naastgelegen appartementencomplexen en een universiteitsgebouw is ook onderdeel van het project. Het groen wordt doorgetrokken naar dit gebied dat hierdoor een aantrekkelijke en parkachtige sfeer krijgt. Parkeren kan straks tussen het groen in plaats van op een apart parkeerterrein.

Het Schilperoortpark maakt een verbinding tussen het noordelijk gelegen Bos van Bosman en het zuidelijk, in het Bio Science Park gelegen, Van Leeuwenhoekpark. Het park hoort weliswaar bij het Bio Science Park maar het krijgt een eigen identiteit met vegetatie die past bij de grondsoort van dit gebied.

Fotografie: Wilco Devilee

Delen:
Terug naar projecten