Beplantingsplan en aanleg interieurbeplanting Haagse Poort

Haagse Poort

Haagse Poort

Haagse Poort

Project

Beplantingsplan en aanleg interieurbeplanting Haagse Poort

Locatie

Den Haag

Opdrachtgever

Cromwell Property Group

Specialisme

Beplantingsplan, interieurbeplanting, groenaanleg en beheer

Uitvoering

2020 – 2021

Discipline

Landschapsarchitecten • Groenaanleg en beheer

De aanleiding

Gezonde, slimme en duurzame werkplekken worden steeds belangrijker. Daarom werd het tijd om de Haagse Poort te renoveren. Kraaijvanger architecten heeft een schetsontwerp gemaakt met een groene entreehal. Aan ons was de vraag om hiervoor een beplantingsplan te maken met een technische uitwerking om vervolgens het geheel aan te leggen.

De oplossing

Om een natuurlijke uitstraling te geven is gelaagdheid in het beplantingsplan cruciaal. Hoge en lage planten zijn strategisch neergezet om zichtlijnen richting de balie en het restaurant te bewaren. Het bladerdek van de bomen zorgen voor volume en geven intimiteit aan deze hoge entreezaal. De laag bodembedekkende beplanting slingert door de vakken heen om zo een natuurlijk mogelijk beeld te geven. Deze organische vormgeving wordt nog eens versterkt door middel van bloeiaccenten die met de golvende lijnen meebewegen.

Wat dit plan extra bijzonder maakt zijn de vergaderruimtes die zich tussen de plantvakken bevinden. Bij iedere ruimte hebben wij een ander ‘accentplant’ gebruikt om zo een subtiel onderscheid te maken in het natuurlijke geheel.

Naast het beplantingsplan heeft Copijn ook de technische uitwerking verzorgd. Hierdoor kon het ontwerp daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Bij de aanleg hebben wij een op afstand bestuurbaar irrigatiesysteem geplaatst. Met een irrigatiesysteem kun je bepalen hoeveel en hoe vaak planten water krijgen. Door het precies af te stemmen op de behoefte van de planten ben je verzekerd van gezonde planten die lang meegaan én je zorgt tegelijkertijd voor waterbesparing.

Om de beleving geheel af te maken is er in de vakken ledverlichting aangebracht welke de beplanting extra accentueert. De natuurgeluiden geven de medewerkers het gevoel dat ze zich echt begeven in een mooie groene oase op kantoor.

Vergroening van de bedrijfskantine

Naast de binnentuin is de bedrijfskantine op de 7e etage voorzien van interieurbeplanting op hydrobasis. De hydrokorrels verbeteren de afwatering van de planten. Omdat deze korrel water opneemt, wordt het gelijkmatiger verdeeld over de onderkant van de bak en kan de plant het opnemen wanneer het nodig is. Doordat er minder kans is dat er water onder in de pot staat, is de kans op wortelrot ook kleiner.

De medewerkers van de Haagse Poort kunnen voortaan genieten van een mooie en gezonde groene werkomgeving.

Delen:
Terug naar projecten