Aanleg terrein AFAS Experience Center

aanleg buitenterrein AFAS experience center

aanleg buitenterrein AFAS Experience Center

Aanleg buitenterrein AFAS Experience Center

binnentuin AFAS Experience Center

Project

Aanleg terrein AFAS Experience Center

Locatie

Leusden

Opdrachtgever

AFAS

Specialisme

Plan van aanpak, technisch ontwerp, aanleg

Uitvoering

2020

Discipline

Groenaanleg en beheer

Een groene experience

In 2017 is AFAS gestart met de bouw van een nieuw kantoor in Leusden: het AFAS Experience Center. Het doel van AFAS was om een kantoor neer te zetten dat past bij de identiteit van het bedrijf. Een kantoor dat anders is dan anders en dat medewerkers en bezoekers verrast en prikkelt.

Bij een pand dat zo gericht is op beleving was er uiteraard ook veel aandacht en ruimte voor een groene omgeving. Copijn groenaanleg en beheer heeft de buitenruimtes ingericht, samen met M. van der Spek Groep, Avasto, HB Watertechnologie, Padelbouw, Dura Vermeer en HOMIJ Technische Installaties.

Ieder gebied een eigen karakter

Het nieuwe kantoor bestaat uit 10 gebieden en ieder gebied is met een eigen karakter ontworpen. Deze gebieden bestaan uit 3 tuindelen, een sporteiland, de hoofdentree, een Atrium, het entreegebied van het theater, het caféterras, het parkeerterrein met toegangsdam en een heuvel met een vijver. Op het sporteiland kan gebruik gemaakt worden van de padelbaan, jeu de boules baan en tafeltennistafel.

Daktuin van bijna 10.000 m2

Aan de zuidzijde van het terrein hebben we het grootste gedeelte van het groen aangelegd op het dak. Deze daktuin is onderdeel van een totaal aan daktuinen van bijna 10.000 m2. Verder hebben we het gehele terrein ingericht met potten, banken, verlichting en zelfs vloerverwarming op hellingen. Ook zijn er 2 vijvers, verdeeld over het gehele terrein, met een compleet beregeningssysteem.

 

 

Delen:
Terug naar projecten