Sander van den Ancker Copijn
28 Jan

Welkom Sander van den Ancker

 

Sinds maandag 13 januari is Sander van den Ancker gestart bij Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten. Sander komt het team versterken als technisch projectleider. Wij zijn blij met zijn komst en stellen hem graag aan je voor.

 

Sinds 1999 zit je in de landschapsarchitectuur. Wat vind je zo leuk/aantrekkelijk aan dit vakgebied?

In dit vakgebied ben je bezig met het verbeteren van de leefomgeving van mensen. Op vele manieren kan je bijdragen aan het welzijn van mensen.

Na ruim 20 jaar bij Landschappartners vond je het tijd voor een nieuwe uitdaging. Waarom?

Bij Landschappartners was ik de laatste jaren teveel bezig met grote projecten, waarin ik weinig toe kon voegen aan de daadwerkelijke inrichting van de buitenruimte. Ik was zeg maar ‘administratief aan het ontwerpen’. Daarmee bedoel ik het controleren of de eisen van de opdrachtgever verwerkt waren in de uitvoeringsontwerpen van met name aannemers.

Wij vinden het ook interessant om te weten wie Sander is in privé sferen. Kan je ons wat meer vertellen aan de hand van de volgende vragen?

 

Waar droomde jij als klein kind van?

Als klein kind was ik geen dromer. Eigenlijk ben ik nooit een dromer geweest. Ik ging veel liever naar buiten. Wij hadden thuis een klein hoveniersbedrijf. Al vrij vroeg ging ik regelmatig mee naar klanten. Dan deed ik kleine klusjes.

Ben je nog steeds veel buiten te vinden?

Ik ga nu regelmatig op reis. Dat is misschien wel een droom leven. Je gaat dan letterlijk naar een andere wereld. Qua omgeving, mensen en maatschappij.

Wat is de belangrijkste les die jij tot nu toe hebt geleerd?

Eenvoud is de grootste luxe.

Wat is de grootste blunder die jij ooit tijdens je werk maakte?

Nou ja misschien geen blunder maar het is wel een lullig geval, al kan ik er nu hartelijk om lachen. Ik was op een bouwplaats om te solliciteren voor toezichthouder en ik had mijn auto geparkeerd op de bouwplaats. Het bleek echter dat bezoekers van het nabijgelegen winkelcentrum dat ook deden. De mensen van de uitvoering trakteerde de ‘foutparkeerders’ op een blokkering van de auto. In mijn geval stond er een pallet met steigermateriaal achter de auto. Kon ik met lood in de schoenen terug naar de bouwkeet om die pallet weg te laten halen.

Waar kunnen wij jou voor wakker maken?

Eigenlijk nergens voor. Alleen als de pieper van de brandweer gaat kom ik er ‘s nachts uit.

Tot slot: wat kunnen wij doen om jouw werkgeluk te vergroten?

Tja, dat vind ik best een rare vraag. Voor alle vormen van geluk moet je zelf zorgen. Maar wat ik wel op prijs stel is collegialiteit en een omgeving waar we elkaar uitdagen om tot het beste resultaat te komen. Volgens mij zit dat wel snor.

Nogmaals welkom Sander! Wij kijken ernaar uit om mooie projecten met jou op te pakken.
Terug naar nieuws