Peter van Vuurde Copijn
19 aug

Welkom Peter van Vuurde

 

Maandag 19 augustus is Peter van Vuurde gestart bij Copijn Groenaanleg en beheer. Peter komt het team versterken als projectleider. Wij zijn blij met zijn komst en stellen hem graag aan je voor. Veel plezier met het lezen van het interview.

 

In 2007 heb jij jouw Bachelor of Applied Science, Tuin- en Landschapsmanagement behaald. Jouw afstudeeropdracht ‘Groene daken in Tilburg’ heeft zelfs geleid tot het winnen van ‘het beste initiatiefvoorstel’. Wat drijft jou in ons vakgebied?

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de buitenruimte. Vooral de uitdaging aangaan om er iets moois van te maken binnen de mogelijkheden die je krijgt. Als kind vond ik het prettig om buiten te zijn. Ik heb hier toen een passende opleiding bijgezocht. Ik vind het misschien nog wel leuker om met mensen te werken. De combinatie van buitenruimte en mensen vind je in ons vakgebied.

Na 12 jaar bij Van der Spek vond je het tijd voor een nieuwe uitdaging. Waarom?

Ik was toe aan een nieuwe setting, nieuwe mensen en een nieuwe uitdaging. Ik heb na mijn schoolperiode alleen maar bij Van der Spek gewerkt met een tussenperiode van een half jaar. En dan begint het na 12 jaar op werk te lijken. Dat bedoel ik niet verkeerd, maar ik vond het goed om ergens fris opnieuw te starten.

Wij zijn ontzettend enthousiast jou te mogen verwelkomen in ons team. Wat is jouw reden geweest om een volgende stap te maken naar Copijn?

Ik was natuurlijk bekend met Copijn en heb dit altijd een interessant bedrijf gevonden. Toen ik benaderd werd voor de functie projectleider was het ook snel geregeld. In mijn vorige functie was ik veel zelfstandig aan het werk. Ik was op zoek naar werken in teamverband en mij door collega’s te laten inspireren. Dat heb ik hier nu gevonden.

Wij vinden het ook interessant om te weten wie Peter is in privé sferen. Kan je ons wat meer vertellen aan de hand van de volgende vragen?

 

Waar droomde jij als klein kind van?

Ik denk zoals ieder klein kind: scoren in de finale van voetbal of om houthakker te worden. En het maken van verre reizen heb ik altijd wel van gedroomd.

Is deze droom uitgekomen? Zo niet, wil je dat deze droom nog uitkomt?

In België op een internationaal toernooi zijn we met het team kampioen geworden, maar ik heb toen niet gescoord. Ik heb wel eens een keer tegen Feijenoord gevoetbald en tegen Paul Bosveld. Houthakken doe ik nog wel eens voor de openhaard. Maar ik ben dus uiteindelijk geen profvoetballer of houthakker geworden.
Reizen heb ik altijd veel gedaan en doe ik nog steeds graag. Tijdens mijn studie heb ik een half jaar in Finland en een half jaar in Curaçao gewoond. Na mijn studie ben ik nog voor bijna een jaar naar Kenia geweest.
Maar zoals Marco Borsato zegt, de meeste dromen zijn bedrog.

Wat is de belangrijkste les die jij ooit hebt geleerd?

Oordeel niet, maar verbaas je alleen maar.

Wat is de grootste blunder die jij ooit tijdens je werk maakte?

Ik heb ooit voor een bestek van gemeente Waddinxveen niet de juiste referentieprojecten ingevuld, terwijl we wel de klus gegund hadden gekregen. We kregen daardoor de klus niet en heb er een week niet van kunnen slapen.

Waar kunnen wij jou voor wakker maken?

Als mijn huis in de brand staat of als er iemand anders in nood is die ik kan helpen. Laat me anders maar gewoon in mijn winterslaap.

Tot slot: wat kunnen wij doen om jouw werkgeluk te vergroten?

Ik werk nu vijf weken bij Copijn en het bevalt tot dusver erg goed. De collega’s zijn erg sociaal en hulpbehoevend. Het niveau van iedereen is hoog en zorgt voor de juiste kruisbestuiving. Met elkaar tot een hoger plan komen en samen geweldige klussen draaien. Dat is iets waar ik naar op zoek was.
Verder ben ik altijd wel in voor een verassing en dat mag van alles zijn.

Nogmaals welkom Peter! Wij kijken ernaar uit om mooie aanleg en beheer projecten met jou op te pakken.

 

Terug naar nieuws