Lucas Roozen Copijn
10 dec

Welkom Lucas Roozen

 

Sinds oktober is Lucas Roozen gestart bij Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten. Lucas komt het team versterken als technisch tekenaar. Wij zijn blij met zijn komst en stellen hem graag aan je voor.

 

Dit jaar heb jij jouw diploma Bachelor of Science, Landscape Design behaald. Wat drijft jou in ons vakgebied?

Ik vind het erg fijn om in een groene omgeving te zijn. Zo trok een groene buitenruimte sinds kinds af aan mijn aandacht en was ik hierdoor vaak buiten te vinden. Ik merkte dat binnen en buiten werken in combinatie met groen voor mij de ideale werkomgeving zou zijn. In mijn ogen heb ik voor mij de opleiding gevonden die daar het beste bij aansluit.

Wij zijn ontzettend enthousiast jou te mogen verwelkomen in ons team. Wat is jouw reden geweest om te starten bij Copijn?

Tijdens mijn opleiding Landscape Design, aan de HAS Hogeschool, heb ik naast het ontwerpen mogen proeven aan de rol als technisch ontwerper. Ik merkte dat de technische kant van het vakgebied mij het meest aansprak. Daardoor ben ik me in de loop van de jaren steeds meer gaan ontwikkelen tot een technisch ontwerper. Na mijn studie ging ik opzoek naar een bedrijf die mij deze functie kon bieden.

Naast ontwerpen en technisch tekenen verzorgt Copijn ook de aanleg voor zowel binnen- als buitenruimten. Op de middelbare school wilde ik ook graag een eigen bedrijf beginnen die het volledige proces kan bieden aan een opdrachtgever en daarom had ik meteen belangstelling in een functie bij Copijn.

Door het hechte en gezellig team, voelde ik mij meteen thuis bij Copijn. Je wordt hier opgenomen in het team als een familielid en dit voelt dan of ze je al jaren kennen.

Wij vinden het ook interessant om te weten wie Lucas is in privé sferen. Kan je ons wat meer vertellen aan de hand van de volgende vragen?

 

Waar droomde jij als klein kind van?

Het leek mij super om zelfvoorzienend te zijn en te leven van eigen oogsten en de jacht. In mijn droom speelt dit zich af in een omgeving zoals we die zien in Canada. Dit zorgt ervoor dat je elke minuut van de dag kunt genieten van de schoonheid van de natuur en het geeft je de mogelijkheid om je dag geheel eigen invulling te geven.

Is deze droom uitgekomen?

Door mijn ouders heb ik als kind mijn droom deels kunnen waarmaken. Zij hebben mij de kans gegeven om alle vakanties door te kunnen brengen in de groene overgoten, vrije omgeving van het nationaal park Reuzengebergte in Tsjechië. Dit gaf mij de ruimte om activiteiten te ondernemen die in Nederland niet mogelijk zijn door het kleine oppervlak aan echte natuur. Hier ben ik ze dan ook zeer dankbaar voor.

Wat is de belangrijkste les die jij tot nu toe hebt geleerd?

Het glas is halfvol. Er gebeuren altijd dingen die je zelf niet in de hand hebt. Hier zul je dan ook genoegen mee moeten nemen. Het is dan een persoonseigen keus hoe hiermee om te gaan. Mijn mening is dat de beste weg is om het van de zonnige kant te bekijken en er het beste van te maken.

Wat is de grootste blunder die jij ooit tijdens je studie maakte?

Het teveel vertrouwen op het kennen en kunnen van een ander. Tijdens mijn studie werkte ik regelmatig in groepsverband. Daar heb ik in het eerste jaar van mijn studie een misstap gemaakt, of niet gemaakt. Zo heb ik teveel vertrouwen gesteld in de keuzes van een groepsgenoot die achteraf gezien mij juist de verkeerde kant op hielp. Na veel besprekingen en knopen doorhakken met het projectteam hebben we het project tot een goed einde weten te brengen.

Waar kunnen wij jou voor wakker maken?

Voor een vers ontbijt van de bakker onder het genot van een serie met goede humor. Om vervolgens een aantal buitenactiviteiten te doen, zoals mountainbiken of voetbal. 

Tot slot: wat kunnen wij doen om jouw werkgeluk te vergroten?

Zoals eerder gezegd voelde ik me, door het gezellige team meteen op mijn plek bij Copijn. Iedereen is op zijn manier geïnteresseerd in het verrijken en het opsieren van de buitenruimte, maar men heeft daarnaast ook veel interesse in elkaar en is bereid om daarin te investeren. Voor mij is dit de werkomgeving die ik zoek en daarom rijd ik elke ochtend met plezier naar Utrecht!

Nogmaals welkom Lucas! Wij kijken ernaar uit om mooie projecten met jou op te pakken.
Terug naar nieuws