Biobased en natuurinclusief bouwen Oirschot
07 okt

Plan Nieuwe Oogst wint prijsvraag biobased en natuurinclusief bouwen

 

We hebben gewonnen!

Tijdens de manifestatie ‘Growing Green Cities’ op 6 oktober in Almere is het team “Nieuwe Oogst” uitgeroepen tot winnaar van de prijsvraag ‘Biobased en natuurinclusief bouwen in Oirschot’

De prijsvraag in Oirschot is de eerste binnen het programma ‘Een nieuwe bouwcultuur’, waarmee het College van Rijksadviseurs het biobased en natuurinclusief bouwen wil stimuleren.

Aan de deelnemende teams werd gevraagd om een stedenbouwkundige en landschappelijke visie voor het gebied ‘De Kemmer’ in Oirschot. Ook een ontwerp voor biobased en natuurinclusieve woningen in het gebied maakte deel uit van de prijsvraag.

De jury spreekt van een sterke en integrale inzending waarin cultuur en natuur in harmonie gebracht zijn. Men heeft hoge verwachtingen van zowel de mogelijkheid tot realisatie als de beleving en educatieve waarde van het voorstel ‘Nieuwe Oogst”.

Het team “Nieuwe Oogst” bestaat uit De Urbanisten, Copijn, ORGA architect, Level of Detail Architecten, Bureau Veldwerk, AM Gebiedsontwikkeling, Alba Concepts, De Natuurverdubbelaars en Beyond Now.

Meer weten over het plan? Je leest het hier.

Terug naar nieuws