Copijn-Campus_013-Binnentuin-Interieurbeplanting
18 dec

Nominatie Interieurbeplanting 2018

Copijn is genomineerd voor de competitie Interieurbeplanting van het Jaar 2018 met het project Campus 013 in Tilburg. Na een bezoek van de vakjury hebben maar liefst vier interieurbeplanters het bericht gekregen dat zij de genomineerden zijn in de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar. De vakjury kiest uit deze inzendingen de uiteindelijke winnaar van 2018.

Genomineerden
De vakjury heeft de onderstaande inzendingen genomineerd als kanshebbers:
• Workbrands in Eindhoven door Interieurbeplanting De Klerk
• Campus 013 in Tilburg door Copijn Groenaanleg en Beheer
• Erasmus MC in Rotterdam door Van der Tol
• Aedes Real Estate/Hyatt Regency Spinoza in Amsterdam door Sempergreen Vertical Systems

De landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar (IvhJ) zet binnengroen op de agenda door de grote toegevoegde waarde ervan te laten zien. De jury is enthousiast over de genomineerde projecten, die veel verder gaan dan zorgvuldig geplaatste potten en bakken met mooie planten erin. Deze vier genomineerde projecten zijn mooie voorbeelden van interessante interieurbeplanting in totaal verschillende omgevingen, een showroom, een school, een ziekenhuis en een hotel. Ze tonen elk op een eigen wijze aan dat levend groen positief en duurzaam kan bijdragen aan de totale beleving, sfeer, gastvrijheid, maar ook aan de gezondheid en het welbevinden van de gebruikers.

Criteria
De vakjury heeft de projecten beoordeeld op een aantal vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, technische realisatie, vakmanschap, de toegepaste beplanting, kwaliteitsborging, onderhoud en PR-waarde. Ook de samenhang tussen groen, functionaliteit, omgeving en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht zijn meegenomen in de beoordeling. De vakjury geeft daarnaast in elk juryrapport aan waar nog eventuele ontwikkelingskansen en verbetermogelijkheden liggen.

Winnaar Uit de vier genomineerden kiest de vakjury de winnaar van het eervolle predicaat Interieurbeplanting van het Jaar 2018. De bekendmaking en feestelijke prijsuitreiking vinden plaats op donderdag 25 januari 2018 tijdens de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze vier aansprekende projecten worden dan ook gepresenteerd en toegelicht.

Lees op de VHG site meer over de 4 genomineerden.

Terug naar nieuws