12 Jan

Een historische stap vooruit

 

Laten we het jaar bombastisch beginnen middels deze titel. En laten we het jaar ook traditiegetrouw met een bijzonder gemeende nieuwjaarswens beginnen. Ik wens u een gezond, betekenisvol en succesvol 2017 toe. Traditioneel blikken we rond de start van een nieuw jaar terug- en vooruit. Het jaar 2016 is een bijzonder en goed jaar geweest voor ons en daar zijn wij ontzettend dankbaar voor.

Bijzonder
Een eerste grote stap in het vorige jaar was de ontwikkeling en de daaropvolgende lancering van een nieuwe website. Als u deze nog niet bezocht hebt is dat in mijn optiek zeker de moeite waard via copijn.nl. Ondertussen waren de voorbereidingen op ons 50-jarig jubileumfeest al in volle gang. Op 30 september van het afgelopen jaar mochten wij deze bijzondere mijlpaal vieren met onze relaties op twee fantastische landgoederen: Hydepark en Beukenrode in Doorn. Bijzondere locaties waar wij het afgelopen jaar aan hebben mogen werken. Het herontwerp (vanuit historisch perspectief nieuw perspectief creëren) werd voor beide locaties door ons landschapsarchitectenbureau afgerond en door marktpartijen gerealiseerd. Als u zich rondom de Utrechtse Heuvelrug gaat begeven dit jaar kan ik u een bezoek van harte aanbevelen. Binnen ons specialisme Erfgoederen werd ook de door ons ontworpen tuin van ‘De nonnen van Vught’ en landgoed Oud-Amelisweerd afgelopen jaar feestelijk geopend. Binnen ons andere specialisme, de Stedelijke Groene Leefomgeving, ontwierpen en realiseerden wij afgelopen jaar op het grote plein van Stadshart Amstelveen prachtige plantenbakken die tevens functioneel zijn als terrasafbakening. Daarnaast zijn we druk doende om het kolossale kantoorgebouw van het CBS in Voorburg en het omliggende terrein om te toveren naar een heerlijke groene plek om te gaan wonen binnen het project dat de naam ‘Park 070’ draagt. Ook de groene inrichting van het hoofdkantoor van VGZ in Arnhem was een bijzonder prettig project als het gaat om de samenwerking tussen een interieurarchitect en onze binnenbeplantingsafdeling. Samen, dat is steeds meer waar het om draait binnen onze organisatie. Samen in plaats van door en voor, dan pas bereik je binnen projecten écht resultaat.

Toekomst
Een aantrekkende ontwikkelende huizenmarkt zorgt ervoor dat we overuren draaien binnen onze boomverplantingsafdeling. Zowel op particuliere landgoederen als ook binnen grote infrastructurele projecten en woningbouwlocaties verplantten wij het afgelopen jaar talloze bomen. Wij beginnen dit jaar met het verplanten van 100 bomen in Utrecht die ten behoeve van de nieuwe HOV-lijn moeten worden verplaatst. Daarnaast starten we in de uitvoering met één van de grootste projecten die we in 50 jaar hebben mogen aannemen. Meer daarover gaat u dit jaar lezen in onze nieuwsbrieven. Per 1 januari hebben wij ons team versterkt met een behoorlijk aantal nieuwe collega’s om onze capaciteit in de pas te laten lopen met de groeiende opdrachtenportefeuille. Daarnaast zoeken wij per direct nog een landschapsarchitect en een werkvoorbereider/projectleider om het team te versterken. Ik stel het op prijs als u mensen in uw netwerk hierop zou willen attenderen.

Betekenis
Het jaar 2016 is een jaar geweest dat onze organisatie financieel weer een stuk robuuster heeft gemaakt. Het was boeiend om uit gesprekken die ik met alle medewerkers heb gevoerd het afgelopen jaar te constateren dat niemand in onze organisatie werkt om geld te verdienen. De top 3 van motivatoren van onze mensen zijn: een mooiere & groenere leefomgeving maken, vaktechnische uitdagingen aan gaan en waardering krijgen van opdrachtgevers.  Wij willen, zo kunnen wij concluderen, als organisatie vooral betekenis hebben voor u en uw omgeving. Dat lijkt mij een prachtig voornemen voor het nieuwe jaar!

Tjeerd van der Schee
Algemeen directeur

Terug naar nieuws