Interieurbeplanting Hotel Jakarta
05 okt

Corona proof binnenklimaat met hulp van interieurbeplanting

In tijden van het coronavirus zijn we massaal op zoek naar de juiste wijze om dit virus niet verder te laten verspreiden. Hiervoor werken we met mondkapjes, komen we niet samen in grote groepen en houden we anderhalf meter afstand van elkaar. Dit is belangrijk, want het coronavirus kan direct van persoon tot persoon overgedragen worden. Echter vindt besmetting niet alleen plaats via direct contact tussen personen.

Aerosols en luchtvochtigheid

Een aerosol is een mengsel van stofdeeltjes of vloeistofdruppels in een gas. Deze deeltjes vallen qua grootte tussen de 0,2 tot 200 micrometer. Door deze aerosols hoeft de besmetting van het coronavirus niet per se plaats te vinden via direct contact tussen personen. Eerder bleek na de grote uitbraken in de vleesverwerkende industrie al dat het virus lang in de lucht kan blijven hangen in fabrieken waar men werkt met lage temperaturen en lage luchtvochtigheid.

Aerosols hebben baat bij een lage luchtvochtigheid. Wanneer de luchtvochtigheid hoger wordt, is de kans dus kleiner dat het coronavirus zich verspreid middels deze aerosols. Uit wetenschappelijk onderzoek van het WUR (Wageningen University & Research) blijkt dat planten een positief effect geven aan de luchtvochtigheid in een binnenruimte. Zodoende kunnen planten een belangrijke bijdrage leveren aan het bestrijden van de verspreiding van het coronavirus. Het gehele rapport van het WUR is onderaan dit artikel te downloaden.

Deltaplan ventilatie

Het virus verspreidt zich makkelijker wanneer de omstandigheden voor een hoge concentratie aerosols goed zijn. Dat wil onder andere zeggen: een koudere en droge lucht en gesloten ruimtes zonder ventilatie waar veel mensen actief zijn.

Ventilatie is een belangrijk onderdeel in de bestrijding van het coronavirus in binnenruimtes. Daarnaast dient de installatietechniek binnen een gebouw op de juiste manier te zijn ingeregeld. Dat zijn technische oplossingen. Er is echter ook een oplossing die er gaaf uitziet.

Jouw werkomgeving coronaproof

Het is inmiddels duidelijk dat planten een grote bijdrage leveren aan een gezonde, coronaproof werkomgeving. Planten verhogen de luchtvochtigheid in een binnenruimte, bijvoorbeeld de luchtvochtigheid op kantoor. Bij Copijn is het aanleggen van interieurbeplanting en het zorgen voor een gezonde, groene werkomgeving één van onze specialismen. Hierdoor krijg je niet alleen een binnenklimaat dat corona tegenwerkt, maar het ziet er ook nog eens heel mooi uit. Meer informatie kun je vinden onder groenaanleg en beheer. Er zijn verschillende voorbeelden te vinden van locaties waar we middels interieurbeplanting het binnenklimaat gezonder en mooier gemaakt hebben.

Uw binnenklimaat verbeteren met behulp van interieurbeplanting?

Vul onderstaand formulier geheel vrijblijvend in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

    Neem contact op


    Vul onderstaand formulier in en krijg het WUR rapport in je mail!

      Terug naar nieuws